top of page

#НовиниЩогодини (10/08/2019)


Політика

-Комітети палати представників США вивчають справу щодо тиску Трампа на Зеленського

Демократи з Палати представників США запросили у Пентагоні і бюджетному офісі Білого Дому документи, пов'язані з фінансовою військовою допомогою Україні, повідомляє The Hill. Вони необхідні комітетам, для вивчення послідовності подій та причин, що стояли за рішенням Білого дому затримати військову допомогу Україні. А сьогодні посол США в Євросоюзі Гордон Сондленд дасть свідчення у Конгресі у справі про ймовірний тиск президента Дональда Трампа на українського колегу, повідомляє Reuters.

Економіка

-У Сполучених Штатах страйкує майже 50 тис. робітників General Motors

У Сполучених Штатах Америки вже третій тижень страйкують майже 50 тисяч робітників компанії General Motors, які вимагають кращої заробітної платні та умов праці. Своєю чергою, керівництво повідомляє, що через уповільнення глобальної економіки доходи компанії падають, повідомляє Голос Америки. Це найбільший страйк проти автовиробника за останні 50 років в США.

-Зміни у процедурі надання державного майна в оренду

Напередодні Верховна Рада ухвалила закон про оренду державного та комунального майна. Він допоможе зменшити корупційну складову завдяки тому, що процедура торгів відбуватиметься через електронну торгову систему "Прозорро». Це дозволить державі, громадянам, і місцевим органам влади отримувати повну інформацію про всі об`єкти, приймати ефективні рішення щодо управління майном, наповнювати бюджет, а це означає – мати більше можливостей для розвитку громад.

Спорт

-Бій Усика зі Спонгом під загрозою зриву

Український боксер Олександр Усик прибув до Чикаго, де 12 жовтня мав відбутись його перший бій у суперважкій вазі з нідерландцем Тайроном Спонгом. Втім, Усику не щастить із дебютом вдруге. Тайрон Спонг провалив допінг-тест і може не вийти на ринг проти українця, про це повідомив промоутер Усика - Едді Хірн на своїй сторінці у Twitter. Тепер результати відправлять в атлетичну комісію штату Іллінойс. Додаткова інформація буде опублікована пізніше. «У будь-якому випадку, у нас є запасні суперники ", - написав менеджер.

США, Ілліной, Чикаго

-Авіакомпанія LOT запустить прямі рейси в Сан-Франциско зі стикуванням з Києва

Польська авіакомпанія LOT анонсувала запуск прямих рейсів Варшава-Сан-Франциско з серпня наступного року. Розклад польотів дозволить стикувати новий маршрут з рейсами до Києва та ще низки міст Європи, Росії та Польщі. Про відкриття нового маршруту LOT оголосив відразу після включення Польщі до програми безвізових візитів США. Вона дозволить полякам відвідувати США з туристичною або бізнес-метою на термін до 90 днів без необхідності отримувати візу.

Туризм

-Київ став одним з найкращих кулінарних міст

Київ увійшов до 10-ки найкращих кулінарних міст світу за версією видання The Independent. У списку лідирує Франція на першому і другому місці відповідно Марсель і Прованс, на третьому - Ібіца (Іспанія). Києв на 6-му місці, його називають «недооціненою кулінарною сценою». Крім знаменитої котлети по-київськи, туристам радять спробувати вареники і пельмені, згадують свинячі вушка, борщ, а також радяться заклади на Андріївському узвозі.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-«Океан Ельзи» представив нову пісню «Перевал»

Один з найвідоміших українських рок- гуртів «Океан Ельзи» представив нову пісню «Перевал», яка стала офіційним саундтреком до фільму «Захар Беркут» режисера Ахтема Сеїтаблаєва, прем`єра якого відбудеться 10 жовтня. У кліпі використані кадри з фільму. Додаткові сцени з лідером гурту Святославом Вакарчуком були відзняті на відновлених декораціях величезної гірської ущелини, створеної спеціально для фільму.

Погода

Синоптики віщують в Україні кілька морозних днів, а потім знову потепління. Заморозки, які охопили більшу частину країни, протримаються щонайменше до середи. На півночі, заході та в центрі стовпчики термометрів уночі будуть опускатися до -3. Денна температура + 8 -12 градусів за Цельсієм. А от із середини тижня температура піде угору. Щоправда, почнуться дощі, які також триватимуть кілька днів.

А поки небо не накрили хмари українці у ніч на 9 жовтня матимуть змогу спостерігати за метеорним потоком Драконіди. Саме в цю ніч на небі можна буде побачити пік зорепаду - величезну кількість яскравих спалахів.

У Чикаго різких погодних змін не очікується, небо ясне та без опадів. Денна температура до 20 градусів тепла.

3 views0 comments

Comments


bottom of page