top of page

#НовиниЩогодини (10/07/2019)


Політика

- Український скандал у США. Ще один інформатор готовий свідчити

У справі про імпічмент президента США Дональда Трампа через «український скандал», з'явився ще один інформатор, який також є представником спецслужб. Він заявляє, що має інформацію із перших вуст про деякі звинувачення, викладені в первісній скарзі і вже мав розмову з генеральним інспектором розвідувальних служб США Майклом Аткінсоном. Про це телеканалу ABC повідомив його адвокат Марк Заід.

-"Ні капітуляції"- українці вийшли на акцію протесту

У неділю близько 10 тисяч людей у столиці України вийшли на Майдан Незалежності. Спочатку провели віче "Зупинимо капітуляцію". А потім здійснили обхід урядового кварталу. Мітингувальники висловили свій протест «будь-яким спробам влади ухвалити рішення, які призведуть до поразки у війні з Росією, як «формула Штайнмаєра» та «особливий статус» для Донбасу». Порушень громадського порядку не зафіксовано. Схожі акції відбулись у багатьох містах України.

Економіка

-Українці купують дедалі більше вживаних авто

Українці купують дедалі більше вживаних авто. У вересні цього року зареєстровано на 26% автомобілів з пробігом більше ніж торік, повідомляє Укравтопром. Обсяг продажу вживаних автівок на первинному ринку в січні-вересні 2019 року, у порівнянні з цим же періодои минулого року зріс в 4,5 раза. Найпопулярнішою маркою серед імпортного секонд-хенду залишається Volkswagen Passat, на другому місці - Renault Megane, на третьому- Skoda Octavia.

Соціум (соціальні новини)

-У США заборонять в`їзд іммігрантам, які не можуть сплатити за медичне страхування

Президент США Дональд Трамп в офіційній заяві оголосив про обмеження на в'їзд для законних іммігрантів, які не можуть підтвердити свою спроможність отримати, чи придбати медичне страхування протягом 30 днів з дня в'їзду до Сполучених Штатів. Нові правила почнуть діяти 3 листопада. Вони не поширюватимуться на шукачів притулку, або біженців.

-Дванадцатирічну школу в Україні планують запустити за три роки

Міністерство освіти і науки розглядає можливість запуску дванадцятирічної школи вже з 2024 року. Про це повідомила міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Це раніше ніж планувалося на три роки. Для цього потрібно підготувати мережу шкіл, вчителів, простір, академічні ліцеї, освітні програми та ще багато іншого. За словами міністЕрки, наразі МОН займається прорахунком варіантів запуску цієї реформи і оцінкою їхньої вартості.

США, Ілліной, Чикаго

-Музей науки і промисловості у Чикаго змінить свою назву

Музей науки і промисловості у Чикаго змінить свою назву. Причиною цього стало найбільше пожертвування в історії музею від чиказького мільярдера у розмірі 125 мільйонів доларів. За даними Chicago Tribune, заклад отримає назву «Музей науки і промисловості ім. Кеннета Гріффіна» на честь мецената та засновника хедж-фонду Citadel Кена Гріффіна.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-Тоня Матвієнко випустила нову автобіографічну пісню

Спадкоємиця неповторного ліричного голосу Ніні Матвієнко, її донька співачка Тоня Матвієнко випустила композицію "Не відповідай" про зародження симпатії між нею і тепер вже її чоловіком Арсеном Мірзояном. За розвитком роману Тоні та Арсена спостерігала вся країна, але лише близькі знали, що той період дав сильний поштовх для творчості. 2012 року Арсен написав для Тоні пісню, а вона зберігала її як щось дуже особисте і інтимне. Зараз, за словами артистки, вона готова поділитися сокровенним зі своїми слухачами.

Погода

Услід за літом 2019 року, названого найспекотнішим в історії спостережень за погодою, минулий місяць був також офіційно визнаний організацією, яка відстежує глобальний клімат максимально теплим вереснем за 140 років.

А от Жовтень в Україні тепловий рекорд не поспішає встановлювати. У найближчі дні похолодає. Дощові хмари мігруватимуть країною, а заморозки атакують майже по всій території. У понеділок вдень +9-13 градусів за Цельсієм.

Натомість у Чикаго, незважаючи на хмарну ніч, протягом дня небо буде ясним. Без опадів. Денна температура 15-19 градусів тепла.

16 views0 comments

Comments


bottom of page