top of page

#НовиниЩогодини (10/04/2019)


Політика

Держдепартамент США схвалив продаж Україні ракетних комплексів Javelin!

Держдепартамент США схвалив продаж Україні нової партії протитанкової зброї Javelin на суму 39 мільйонів доларів, про це йдеться в заяві Міністерства оборони США, передає Reuters. Відповідно до неї, Україна може отримати 150 ракетних комплексів та супутнє обладнання. Про постачання цієї партії домовилися влітку цього року. За інформацією Bloomberg, цей продаж не входить у заплановану військову допомогу Україні на суму у 250 мільйонів доларів.

Курт Волкер дав свідчення в Конгресі

Колишній спеціальний представник Держдепу в справах України Курт Волкер дав свідчення в Конгресі США у справі про імпічмент президента Дональда Трампа. За інформацією CNN, Волкер повідомив, що закликав керівництво України не втручатися в американську політику. Також він розповів, що в українського уряду було багато питань про те, чому Трамп заблокував виділення військової допомоги Україні. А ще, він говорив адвокату Трампа - Рудольфу Джуліані про те, що не варто довіряти колишньому генпрокурору Юрію Луценку.

Економіка

Більшість українців незадоволені своєю зарплатою

У вересні 2019 року абсолютна більшість працюючих українців – це 78% були незадоволені рівнем своєї заробітної плати. Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group. За її даними зароблених грошей вистачає тільки кожному п'ятому українцю. При тому, у порівнянні з минулим роком число громадян задоволених своїм заробітком, збільшилося на 7%.

Соціум (соціальні новини)

З наступного року російськомовні школи перейдуть на українську

Починаючи з вересня 2020 року усі російськомовні школи в Україні переведуть на викладання українською мовою. Школи національних меншин також перейдуть на українську, але з 2023 року. Про це розповіла Міністр освіти й науки Ганна Новосад. За її словами, в школах з українською мовою навчання, все одно зберігатиметься можливість для нацменшин вивчати свій предмет – рідну мову, як окрему дисципліну або факультативно.

Авто – мото, технології

Власники електрокарів Tesla скаржаться на функцію «розумний виклик»

Після чергових оновлень Tesla, власники електрокарів масово скаржаться на функцію Smart Summon, яка дозволяє викликати авто з парковки до водія за допомогою смартфона. У соцмережах люди викладають ролики, де електрокари опиняються у ситуаціях близьких до аварійних. Tesla попереджає, що навіть використовуючи функцію «розумного виклику», власники несуть повну відповідальність за свої автівки і мають стежити за ними. Американська агенція з безпеки на дорогах вже почала вивчати ситуацію.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Українку визнали найвпливовішою у світі блогеркою

21-річну Тетяну Кодзаєву з Івано-Франківська визнали найвпливовішою фешн-блогеркою за версією Міланського тижня моди. Свою сторінку в соцмережах дівчина завела ще у 17. Фешн-талант, схоже, у неї спадковий: прабабуся була модельєром-конструктором, бабуся - власницею модельної агенції. Спершу рідні говорили, що вона марнує час на казнащо. Аби довести своє – Тетяні знадобилося 4 роки. Тепер вона непогано заробляє на блогерстві, відомі бренди платять їй за рекламу.

Погода

У п'ятницю, в Україні, як і обіцяли синоптики похолодало. У більшості регіонах дощі у центральних та південних областях подекуди з грозами. Денна температура від +15 до +20 градусів за Цельсієм. На вихідних температура повітря ще знизиться та дощитиме майже по всій території країни.

У Чикаго ж сьогодні хмарна погода, але без опадів. Денна температура 10 -13 градусів з позначкою плюс. У вихідні вона підвищиться до 16-19 градусів тепла, і також можливі невеликі дощі.

9 views0 comments

Comments


bottom of page