top of page

#НовиниЩогодини (10/03/2019)


Політика

"Ні капітуляції!" в українських містах мітингують проти "формули Штайнмаєра"

Другий день поспіль у Києві та інших містах проходять акції-протести проти схвалення українською владою "формули Штайнмаєра": президента Володимира Зеленського звинувачують у зраді національних інтересів і капітуляції перед Росією, передає Українська служба ВВС. Увечері 2 жовтня акція "Ні капітуляції!" пройшла в столиці на Майдані Незалежності. Там зібралось близько двох тисяч людей, які потім прийшли під стіни Офісу президента. Загалом ситуація була спокійною, на вулицях працювали правоохоронці. Аналогічні акції відбулись ще у кількох містах України.

США підтримуватимуть Україну попри скандал навколо Трампа

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявляє, що Америка продовжить підтримувати Україну попри ситуацію навколо телефонної розмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським. Як повідомляє Голос Америки, про це Помпео сказав у середу в Римі на прес-конференції, проведеній спільно з міністром закордонних справ Італії.

Економіка

Рада дозволила приватним компаніям вести космічну діяльність в Україні

Верховна Рада ухвалила законопроект, який дозволяє приватним компаніям вести космічну діяльність в Україні, зокрема запускати ракети в космос. Він спрямований на забезпечення розвитку, підвищення інвестиційної привабливості, а також створення конкурентного середовища для розвитку космічної галузі в Україні поряд із державним сектором підприємств приватної власності.

США, Ілліной, Чикаго

У США запровадять мита на імпорт з ЄС

Cполучені Штати вже з 18 жовтня можуть запровадити нові мита на низку європейських товарів. Це стане реакцією Вашингтона на протизаконну державну підтримку, надану європейськими країнами авіавиробнику Airbus, повідомляє Bloomberg. За даними агентства, мито в 10% стосуватиметься літаків із ЄС, але не запчастин. Мита в 25% будуть встановлені на деякі види європейської промислової і сільськогосподарської продукції. Точний перелік товарів і розмір мит буле оприлюднений найближчим часом.

Авто, технології

Ford покаже новий повністю електричний кросовер

Компанія Ford готує повністю електричний кросовер. Вперше модель можуть показати на автошоу у Лос-Анджелесі в листопаді. З початку минулого року представники компанії почали готувати публіку дойого появи. Подробиць не розголошують. Лише на автошоу в Детройті торік компанія показала тизер, в якому натякнула, що модель буде представляти симбіоз купе Mustang і позашляховика Explorer.

Суспільство

Том Круз шукав в Україні локації для своїх фільмів

Голлівудський актор Том Круз, після гостин в Україні вирушив до Лондона. За 3 дні він встиг поспілкуватися з Президентом та пострибати на новому пішохідному мосту зі скляною підлогою у Києві, на власному літаку злітати до Одеси та Львова. Свій візит актор хотів приховати, але селфі з прихильниками уникнути не вдалося. В Одесі він оглянув декілька об`єктів морського порту та Потьомкінські сходи. У Львові зустрівся з очільником міста Андрієм Садовим та помилувався краєвидом площі Ринок з його кабінету. Фанати пророкують, що наступна «місія» Круза буде в Одесі.

Шоу – бізнес, культура

Наталія Могилевська презентувала лірик-відео на пісню "Покохала"

Українська співачка Наталія Могилевська на своєму YouTube-каналі презентувала лірик-відео на пісню "Покохала". У кліпі показано її кольорові та чорно-білі фотографії. На припущення прихильників щодо автобіографічності пісні відповіла у своєму блозі: "Я не коментуватиму цієї прем'єри, дорогі мої. Вона досить промовиста".

Погода

В Україні сьогодні останній теплий день перед значним похолоданням. В Одесі сьогодні зранку +20 градусів за Цельсієм, прохолодний вітер, але це не відлякало охочих востаннє у цьому сезоні окунутися в море. На Тернопільщині активно збирають залишки врожаю, погода сприяє. А на Сумщині полюють на гриби, яких через теплу погоду і незначні опади не багато. По всій території сьогодні до 20 градусів останнього літнього тепла Від завтра температура різко впаде і Україну накриють справжні осінні дощі. У Чикаго протягом дня погода буде похмурою, місцями дощ. На стовпчиках термометрів 17 -19 градусів тепла.

3 views0 comments

Comments


bottom of page