top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(30/12/19)


Політика

США дали компаніям, які підпадають під санкції, місяць на згортання будівництва «Північного потоку-2»

Сполучені Штати попередили компанії, які беруть участь у будівництві «Північного потоку-2», що у них є час до 20 січня для згортання робіт з прокладання газопроводу по дну Балтійського моря. Про це йдеться в заяві орилюднений на сайті Держдепартаменту США. Щодо компаній, які будуть вести роботи після цього терміну, можуть запровадити санкції відповідно до закону про оборонний бюджет США хваленого нещодавно закону. У Вашингтоні нагадали, що Росія використовує Північний потік-2 для підтримки своєї триваючої агресії проти України.

Економіка

П’ятий день поспіль у Відні тривають газові переговори між Україною та Росією

Переговори між Україною і РФ щодо газу у Відні, які почалися у четвер, 26 грудня, і йшли всі вихідні,тривають п’ятий день поспіль. Про це повідомляє російський Іетерфакс. Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв повідомив у суботу пізно ввечері, що в переговорах є певний прогрес, але узгоджених текстів угод поки що немає - "боротьба йде за кожну кому".

Реформи в Україні

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про недоторканність нардепів

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про недоторканність народних депутатів, повідомляє пресслужба Глави держави.

Документ спрямований на гармонізацію положень законодавчих актів з відповідними конституційними нормами. Водночас закон визначає особливості в частині початку досудового розслідування щодо народного депутата України, затримання, обрання щодо нього запобіжного заходу, проведення слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій — йдеться в повідомленні.

Соціум (соціальні новини)

Великий обмін бранцями

29 грудня, відбувся великий обмін бранцями. З полону бойовиків повернулися 76 українців. СБУ оприлюднила імена всіх звільнених з полону українців: це 12 військових і 64 цивільних. У межах обміну Україна передала бойовикам 127 людей, ще 14 відмовились брати участь в обміні. Українська влада зокрема передала колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілах на Інститутській у 2014 році, та бразильця Рафаеля Лусваргі. У посольстві США в Україні привітали повернення звільненних полонених з підконтрольного Росії Донбасу.

США, Ілліной, Чикаго

Іллінойс легалізував рекреаційне вживання марихуани

З 1 січня 2020 року в американському штаті Іллінойс набуває чинності закон, що легалізує використання канабісу в рекреаційних цілях (тобто вживання, не пов'язане з медичними показаннями). Про це повідомив місцевий телеканал "ABC 7 Chicago". Тепер люди, яким є 21 рік зможуть легально купити до 30 г квітки марихуани, 5 г концентрату марихуани, або близько 500 г продуктів, що містять активну речовину рослини. Займатися продажем канабісу зможуть тільки ліцензовані компанії та магазини. Іллінойс став 11 штатом США, де дозволено рекреаційне вживання марихуани.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Новорічна прем’єра від чиказьких музикантів

За лічені дні до нового десятиліття, 29 грудня відбулась прем'єра новорічного дуету чиказьких музикантів українського походження - продюсера, композитора і виконавця Олександра Балбуса та співачки Лея. Трек, який отримав назву Новий рік, можна послухати на You-tube. Напередодні нового десятиліття музиканти бажають усім святкового настрою та щасливого Нового року.

Погода

Сьогодні, 30 грудня, в Україні майже на всій території України припиняться опади, втім небо залишатиметься хмарним. Температура вдень коливатиметься від -3 до 2°C та опуститься до -9 вночі. У південній частині вдень 0-6° тепла. На дорогах країни, крім півдня, ожеледиця.

У Чикаго в цей день сонце буде рідко з'являтися з-за хмар. Уночі - дрібний дощ, вранці очікується дрібний дощ зі снігом. У другій половині дня на деякий час опади припиняться, а ввечері може піти дрібний сніг. Вдень на стовпчиках термометрів +1 градус за Цельсієм.


2 views0 comments

Comments


bottom of page