top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини (12/24/19)


Політика

Росія відкрила залізничне сполучення через Керченську протоку – протест України та підтримка Європи

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест Російській Федерації у зв'язку з відкриттям залізничного руху мостом через Керченську протоку до окупованого Криму. Речник Європейського союзу заявив, що це ще одне порушення суверенітету та територіальної цілісності України з боку Росії та ще один крок до примусової інтеграції незаконно анексованого півострова. Окремі країни ЄС також висловили підтримку України.

Економіка

З України більше не будуть експортувати коньяк та шампанське

В Україні завершився перехідний період після підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, протягом якого українські виробники мали право використовувати назви коньяк, арманьяк, граппа, бренді де херес. Віднині з України буде експортуватися вино ігристе та бренді, відповідно до кодів класифікації зовнішньоекономічної діяльності — повідомляє Торгово-промислова палата, яка припиняє видавати сертифікати на напої під назвою коньяк, арманьяк, граппа, бренді де херес.

Реформи в Україні

Зеленський підписав закон, який зменшить тиск на бізнес з боку органів ринкового нагляду

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який покликаний зменшити тиск на бізнес з боку органів ринкового нагляду, повідомляє прес-служба глави держави. Закон спрямований на зменшення корупційних ризиків у діяльності посадових осіб під час здійснення перевірок, а також на посилення захисту споживачів у разі виявлення на ринку небезпечної нехарчової продукції.

Соціум (соціальні новини)

Кожен українець зможе безкоштовно отримувати "цифрову освіту"

З наступного року кожен українець зможе безкоштовно отримувати цифрову освіту. Про це заявив віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. За його словами, для цього по всій країні відкриватимуть освітні хаби. У планах за три роки навчити 6 млн людей. Навчання розраховано на 5 категорій людей: це люди похилого віку, спеціалісти 30-60 років, світчери та підприємці і молодь. Для кожної категорії будуть розроблені програми, орієнтовані на потреби групи.

Авто – мото, технології

Amazon і Ford вчергове передали масштабну суму на розвиток Rivian

Американський стартап Rivian отримує чергові масштабні інвестиції у розмірі $1,3 млрд від Amazon і Ford. Компанії домовилися співпрацювати для створення електрокарів на платформі-скейтборді. Від початку 2019 року це вже четверте "вкидання" грошей у компанію, пише прес-служба Rivian. Завдяки новим грошам загальна сума фінансування Rivian перевищила $3 млрд. Тепер він випереджає всі американські стартапи в області електрокарів, які намагалися наслідувати приклад компанії Tesla.

Мистецтво, культура і шоу-біз

В Україні запустили дитячу онлайн-бібліотеку книжок шрифтом Брайля

Українські благодійники запустили онлайн-бібліотеку дитячих книг шрифтом Брайля, які можна замовити для тимчасового користування безкоштовно. Книги можуть замовити як приватні особи, так і компанії та організації. Наразі література на сайті поділена на три категорії: для дітей дошкільного, молодшого шкільного та середнього шкільного віку. Більшу частину бібліотеки складають казки, оповідання та романи українських письменників, проте в колекції є і твори зарубіжних авторів.

Погода

У вівторок, 24 грудня, в Україні буде хмарно. Часом дощ, на крайньому заході країни значний дощ, лише у східних областях без істотних опадів. Вночі та вранці туман. Температура протягом доби 3-8° тепла. В Карпатах значний мокрий сніг, пориви вітру, хуртовина; температура протягом доби 0-3° морозу. У Львівській, Івано-Франківській і Закарпатській областях вводять тимчасове обмеження руху транспортних засобів у зв'язку з прогнозованим снігопадом.

У Чикаго небо буде ясним недовго, вдень воно затягнеться хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів +9…+10°С.


10 views0 comments

Comments


bottom of page