top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(12/23/19)


Політика

Трамп підписав оборонний бюджет США

Президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2020 фінансовий рік. Він становить $738 мільярдів, передає The Hill. Документ, серед іншого, передбачає надання 300 мільйонів доларів на фінансування Ініціативи з безпеки України, що включає летальну оборонну допомогу, а також розвиток можливостей берегової охорони. Також передбачає санкції проти операторів проектів "Північний потік-2" і "Турецький потік". Крім того, в оборонному бюджеті є розділ про протидію агресії Росії.

Економіка

Bloomberg визнав гривню валютою, яка зміцнилася в 2019 році найбільше у світі

2019 року серед усіх валют у світі українська гривня показала найкращий результат щодо зміцнення відносно долара США – на 19%. Такі дані рейтингу Bloomberg. У виданні наголошують, що міцна гривня стримує трудову міграцію з України завдяки зростанню платоспроможності всередині країни. Водночас, якщо раніше зарплати в сусідній Польщі були вчетверо вищі за українські, то нині різниця скоротилася до 2,5 разів.

Соціум (соціальні новини)

Україна в 2020 році планує відкрити нове посольство і два генконсульства

2020 року Україна планує відкрити нове посольство та два генеральних консульства, про це повідомив держсекретар МЗС України Андрій Заяць. Це Посольство в Албанії, генеральне консульство України в Марселі і генеральне консульство України в Х'юстоні (США). За його словами, установи почнуть працювати у 3-му кварталі наступного року. Крім того,в пріоритеті у МЗС - збільшення кількості співробітників консульств у найбільш завантажених установах.

Авто – мото, технології

Volkswagen випустить більше 30 новинок у 2020 році

В рамках дорожньої карти «цифрової трансформації» бренду Volkswagen концерн інвестує 19 мільярдів євро в технології майбутнього і електрифікацію. У 2020 році марка запустить 34 нові моделі, в тому числі дванадцять кросоверів, а також вісім гібридів і батарейних машин. Заради виконання умов Паризької угоди щодо клімату Volkswagen запланував до 2025 року вдвічі зменшити вуглецевий слід від виробництва, а до 2050-го стати повністю вуглецево-нейтральним.

Цікаве

У Києві вперше організували Новорічний парад

Півтисячі костюмованих персонажів, більше сотні музик та десятиметрова платформа зі сніговою королевою. Новорічні паради щороку проходять всім світом, і ось тепер цю традицію започаткували і в Україні. У Києві у неділю від парку Тараса Шевченка до Софійської площі пройшло театралізоване костюмоване дійство. Учасники прийшли в костюмах ельфів, ялинок, сніговиків, ведмедів та зайці, ще були артисти на ходулях. Їх супроводжував оркестр та жонглери.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Джамала і Alyona Alyona випустили спільний трек

Українські співачки Jamala і Alyona Alyona презентували кліп на спільну пісню «Забирай». Ролик з'явився на офіційному YouTube-каналі реперки. Обидві виконавиці працювали над створенням тексту треку, а Джамала ще й над музикою. Він присвячений темі засудження і критики в соціальних мережах.

За словами Alyona Alyona, люди часто відрізняються від своїх образів у мережі. Тому, тільки "ставши на шлях" людини, можна її зрозуміти. Виконавиця порадила нікому не засуджувати інших.

Погода

Аномальна спека +15 та дощі – такий грудень цьогоріч в Україні. І незвичний він не тільки для людей, а й для рослин. Наприклад, у Львові розквітла калина. Температурні рекорди та аномалії синоптики часто пов'язують зі зміною клімату. Протягом найближчих днів – 23 та 24 грудня – у західних областях України очікується значне погіршення погодних умов: пориви вітру, сильний мокрий сніг, хуртовини, місцями ожеледь на дорогах ожеледиця. На решті території у понеділок вітер, дощ та плюсова температура від +6…до +11 °С. У Чикаго хмарна погода, але опадів не очікується. Вдень на стовпчиках термометрів до +8° С.


2 views0 comments

Comments


bottom of page