top of page
Writer's pictureURC Radio

#Новинищогодини(12/17/19)


Політика

У Конгресі США опублікували юридичне обґрунтування звинувачень проти Трампа

Юридичний комітет Палати представників опублікував звіт на 658 сторінок, який супроводжує справу про імпічмент президента Дональда Трампа і містить обґрунтування звинувачень на його адресу у зраді нації для власної політичної вигоди, повідомляє CNN. Якщо Палата представників схвалить статті звинувачення, Трамп стане третім президентом в історії США, який проходитиме через процедуру імпічменту.

Економіка

Три великі компанії з видобутку вугілля у США збанкрутували у 2019 році

Впродовж 2019 року 3 із 10-ти найбільших компаній із видобутку вугілля в США – збанкрутували. За статистикою, промисловість порівняно із піком 2008-го впала на третину і стрімко продовжує рухатися вниз, передає Голос Америки. Вугільні електростанції продовжують закриватися. Прогрес у бурінні зробив природний газ дешевшим за вугілля. Також в останні роки впала ціна на сонячну енергію. Такі зміни на ринку енергетики сталися швидше ніж передбачалось, кажуть економісти.

Реформи в Україні

Харків стане першим українським «містом в смартфоні»

Пілотний проект «місто у смартфоні», запровадять у Харкові, повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації. Для цього в державній обласній адміністрації створили профільний департамент. Першим протестують проект є-Малятко, покликаний заощадити час батьків при реєстрації дитини. На черзі цифрова освіта, переведення регіональних послуг в онлайн, е-Health та Dashboard. Крім того, буде впроваджений Cashless, тобто безконтактна оплата: від проїзду в транспорті до адміністративних і комунальних послуг.

Здоров`я

Вчені довели, що електронні сигарети підвищують ризик захворювань легенів

Використання електронних сигарет значно збільшує ризик розвитку у людини хронічних захворювань легенів, таких як астма, бронхіт або емфізема. Про це свідчать результати першого в своєму роді багаторічного дослідження, опублікованого в Американському журналі профілактичної медицини. У ньому також йдеться про те, що люди, які використовували електронні сигарети і одночасно курили тютюн були схильні до ще більшого ризику розвитку хронічних захворювань легенів, ніж ті, хто використовував один з цих продуктів окремо.

США, Ілліной, Чикаго

Безхатьків не можна карати за намети та ночівлю на вулицях, - Верховний Суд США

Верховний Суд США у понеділок відмовився розглядати позов про кримінальне переслідування безхатьків за намети на вулицях і таким чином залишив у дії дозвіл ночувати у громадських місцях, якщо місто не може забезпечити їх притулками. До вищої судової інстанції країни позивалась мерія міста Бойзі у штаті Айдахо. Судова тяганина почалась понад десять років тому, коли місцеві безпритульні, яких оштрафували на суму від 25 до 75 доларів за намети на тротуарах, оскаржили це рішення у суді.

Погода

У вівторок, 17 грудня, в Україні без опадів. Вночі та вранці подекуди туман. Температура вдень 5-10° тепла, в західних областях та на півдні до +16°С. У Чикаго хмарно з проясненнями. Без опадів. Вдень стовпчики термометрів триматимуться на нульовій позначці.


2 views0 comments

Comments


bottom of page