top of page
Writer's pictureURC Radio

#Новинищогодини(12/16/19)


Політика

Вашингтон готується до вирішального тижня у процесі імпічменту

Вашингтон готується до вирішального тижня у процесі імпічменту. Палата представників ймовірно у середу голосуватиме щодо двох статей обвинувачень, які висунули президенту США Дональду Трампу – зловживання владою та перешкоджання Конгресу в розслідуванні справи про імпічмент. Далі справу розглядатиме Сенат.

Економіка

США і Китай домовилися про перемир'я в торговельній війні

Вашингтон і Пекін домовилися призупинити торгову війну, яка завдала світовій економіці збитків на сотні мільярдів доларів. Як повідомляє BBC, угоду оголошено, але не підписано - сторони мають намір зробити це в січні. Раніше подібні угоди вже неодноразово зривалися. У Вашингтоні стверджують, що Пекін зобов'язався збільшити закупівлі американських товарів і послуг в найближчі два роки на 200 млрд доларів у порівнянні з рівнем 2017 року. У відповідь США знизять частину мит на китайський імпорт і відмовляться від введення нових з 15 грудня.

Соціум (соціальні новини)

Україна увійшла до топ-40 наймогутніших країн світу

Україна потрапила до рейтингу наймогутніших країн світу за підсумками 2019 року, посівши 39 місце з 80 існуючих за рейтингом американського журналу U.S.News & World Report. Враховували такі фактори, як економіка, військова міць, політичний вплив, лідерство у світі та участь країни у міжнародних альянсах. За цими показниками лідирує США, на другому місці – РФ, на третьому – Китай. Україні вдалося обійти такі країни, як Фінляндія, Польща, Чехія, Угорщина, Литва, Латвія та інші. На останньому - 80-у місці - Естонія.

Авто – мото, технології

Названо найпопулярніший електрокар 2019 року в Україні

З початку року українці купили та зареєстрували майже 7 тис. (6958) електромобілів. Якщо враховувати продажі з початку року, то попит на легкові електромобілі зріс на 34%. Найпопулярнішою моделлю за підсумками 11 місяців став Nissan Leaf. Ця модель розійшлася тиражем у 3030 одиниць. На другому місці з величезним відставанням опинилася Tesla Model S – 552 автівки. Замикає ТОП-3 Volkswagen Е-Golf з результатом 325 реєстрацій. Більшість зареєстрованих в Україні електромобілів це моделі з пробігом.

США, Ілліной, Чикаго

На Алясці власник газети «Skagway News» віддає її безкоштовно в хороші руки

Газетне видавництво Skagway News може перейти до нового власника за найвигіднішою ціною — $0. Про це повідомляє The Guardian. Журналіст Ларрі Персі, який керує газетою, готовий віддати її «талановитому професіоналу, який може забезпечити їй світле майбутнє». Ідеальний кандидат має знати всі тонкощі роботи в газеті маленького містечка та мати бажання жити в місті Скагвай, що розташоване на західному узбережжі штату Аляска.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Вєрка Сердючка випустила новий хіт

Українська зірка Вєрка Сердючка, вперше за 6 років, представила новий сингл англійською Make It Rain Champagne. У перекладі на українську – "Зроби дощ із шампанського". Пісня написана шведськими композиторами і продюсерами Андреасом Орном і Петером Бострема. В ніч на Андрія сингл був опублікований на офіційному YouTube-каналі. У коментарях під відео шанувальники залишили масу захоплених коментарів. Пісня здивувала фанів новим сучасним звучанням.

Погода

Сьогодні в Україні не по-зимовому тепло, без опадів, лише вночі у східних областях невеликий дощ. Вдень 5°….10° тепла, на півдні та на Прикарпатті сонце пригріє найбільше, удень там очікують аж до +13°С. І це тільки початок. Посеред тижня потеплішає до +15°. У Чикаго хмарно. Нічний дрібний сніг закінчиться до ранку. Залишок дня пройде без опадів. Денна температура триматиметься на нульовій позначці.


0 views0 comments

Comments


bottom of page