top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(12/13/19)


Політика

Вашингтон погодився на призначення Єльченка послом України в США

Сполучені Штати Америки дали попередню згоду (агреман) на призначення Володимира Єльченка послом України в США, повідомляють ЗМІ. Єльченко є постійним представником України при ООН. Очікується, що його замінить нинішній заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, який курирує в центральному апараті міжнародні організації. Укази президента України про їх призначення слід очікувати вже незабаром.

Економіка

Іноземці стали активніше вкладати гроші в український агросектор

Прямі іноземні інвестиції в аграрну економіку України з початку 2019 року збільшилися на 16,4%, та склали більше півмільярда доларів. Про це у Facebook повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький. Водночас темпи зростання іноземних інвестицій в галузь втричі вищі, ніж приріст по економіці в цілому.

Соціум (соціальні новини)

Відтік робочої сили з України практично припинився — НБУ

Тенденція відтоку робочої сили за кордон майже припинилася. Про це заявив заступник глави Національного банку України Дмитро Сологуб. Обсяг приватних переказів з-за кордону за десять місяців 2019 року становить $9 млрд, це на 7% нижче ніж минулого року. До кінця року НБУ очікує показник до $11,5 млрд переказів. Ця цифра також відповідає показникам минулого року. За словами чиновника, це говорить про припинення відтоку робочої сили за кордон.

Авто-мото/технології

"Богдан" буде виробляти електричні автобуси

Конструкторське бюро автомобільної компанії "Богдан Моторс", яке входить до складу корпорації "Богдан", розробило нову модель електричного автобуса, повідомляє пресслужба підприємства. Вже ведуться роботи з виготовлення передсерійного зразка, наступного року його зберуть на потужностях заводу в Луцьку. Автобус призначено для перевезення до 80 пасажирів міськими маршрутами.

Цікаве

Ялинка з діамантами і кольорові ярмарки. Як світ готується до Різдва

У містах запалюють гірлянди та відкривають ярмарки – світ готується до Різдва. Найдорожчою цьогоріч стала ялинка в одному з готелів іспанського міста Марбелья. На ній коштовні прикраси від елітних будинків моди Cartier, Chanel та Louis Vuitton на $14 мільйонів. Після того, як перша леді США Меланія Трамп прикрасила Білий дім до Різдва, ялинку відкрили і у Рокфеллер-центрі. Вона сягає 23 метрів. На ній близько 50 тис лампочок та 8 км гірлянд. Скромну ялинку відкрили і у Ватикані. Вона вкрита жовтими гірляндами, а на верхівці сяє зірка.

Погода

У п'ятницю, 13 грудня, в Україні без опадів, лише вдень в південній частині та на Закарпатті невеликий дощ, в горах з мокрим снігом. Вночі та вранці місцями туман. Температура протягом доби від 1° морозу до 4° тепла на півдні до + 8°. У Чикаго хмарна погода протримається увесь день, без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів + 5-6° вище нуля.


0 views0 comments

Comentarios


bottom of page