top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(12/11/19)


Політика

У Палаті представників США висунули офіційні звинувачення проти Трампа

Члени Демократичної партії в Палаті представників сформулювали два пункти обвинувачення у справі про імпічмент президента Сполучених Штатів Дональда Трампа. Голова комітету з питань юстиції, демократ Джеррольд Надлер у вівторок заявив, що Трампа звинуватять у зловживанні владою задля політичної вигоди та спробах перешкодити проведенню розслідування Конгресу. Дональд Трамп вже відреагував на звинувачення у Twitter, назвавши їх "сміховинними".

Реформи в Україні

В Україні запустили соцмережу для підприємців

В Україні за підтримки ініціативи ЄС та Європейського банку реконструкції і розвитку запущена соціальна платформа Merezha, де власники українського бізнесу можуть знаходити консультантів. Метою платформи є виведення українських підприємств на новий рівень за допомогою залучення центрів підтримки бізнесу і бізнес-експертів, зазначають автори проекту. У майбутньому платформа має намір відкрити доступ до даних щодо стану малого і середнього бізнесу в Україні.

Економіка

На Aliexpress з’явилася доставка з України

На сайті Aliexpress з’явилася можливість вибрати країну, з якої буде доставлений товар, серед них і Україна. На думку засновника сервісу Hotline Сергія Арабаджі, говорити про появу в Україні складу Aliexpress поки рано. Ймовірно, це може бути місцевий продавець або дилер китайського продавця, який постачає цей товар. Також він зазначив, що експансія китайського e-commerce на український ринок буде тривати, що може погано позначитися на локальних підприємцях. Щорічно китайські компанії заробляють на українському ринку близько $100 мільйонів.

Соціум (соціальні новини)

Time оприлюднив список із 10 претендентів на звання "Людина року 2019"

Журнал Time оприлюднив список із 10 претендентів на звання "Людина року 2019", повідомляє Today. Четверо з десяти претендентів пов’язані з розслідуванням у справі імпічменту президента США Дональда Трампа: це, сам Трамп, спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі, особистий адвокат президента Рудольф Джуліані, а також анонімний викривач, скарга якого запустила розслідування. Крім того, до шорт-листа Time потрапили глава Китаю Сі Цзіньпін, прем’єр-міністерка Нової Зеландії Джасінда Ардерн, глава Facebook Марк Цукерберг, американська футболістка Меган Рапіно, шведська екоактивістка Грета Тунберг, а також учасники акцій протесту в Гонконзі.

Авто/мото, технології

Автогіганти відкликають старі машини через небезпечний дефект

В Америці відкличуть близько півтора млн автівок марок BMW, Audi, Toyota, Honda і Mitsubishi через дефект подушок безпеки. Аїрбеги можуть розриватися або відкриватися не повністю у разі аварії, повідомляє Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США. Під відкликання потраплять автомобілі 1995-1999 років випуску, які були укомплектовані повітряними подушками японського постачальника комплектуючих для авто Takata.

Мистецтво, культура і шоу-біз

У Лос-Анджелесі оголосили номінантів на кінопремію "Золотий глобус", яку щороку вручає Асоціація іноземної преси. За кількістю номінацій лідирує "Шлюбна історія" Ноя Баумбаха, яка претендує одразу на шість нагород - зокрема, в категоріях за найкращий драматичний фільм, а також за найкращу чоловічу та жіночу роль. По п'ять номінацій - мають "Ірландець" Мартіна Скорсезе і "Одного разу в Голлівуді" Квентіна Тарантіно. У серіалів "Корона", "Чорнобиль" і "Неймовірне" по чотири номінації. Переможців оголосять 5 січня у Лос-Анжелесі.

Погода

У середу, 11 грудня, у Карпатах та на Вінниччині невеликий дощ, в горах з мокрим снігом, на решті території без істотних опадів. У першій половині дня туман. Температура протягом доби від 1° морозу до 4° тепла, на півдні до +8°С.

У Чикаго день буде ясними. Вночі та вранці дрібний сніг. Вдень на стовпчиках термометрів від 2° до 4° нижче нуля.


2 views0 comments

Commenti


bottom of page