top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(12/09/19)


Політика

Перша за три роки зустріч нормандської четвірки у Парижі

Головною подією дня сьогодні для України є зустріч у «нормандському форматі» у Парижі щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Лідери України, Німеччини, Франції та Росії вперше за останні три роки зустрічаються за столом переговорів з метою зрушити з місця виконання Мінських домовленостей. Крім того, в Парижі відбудеться перша двостороння зустріч президента України Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним, раніше вони спілкувалися лише по телефону.

Економіка

Угода з МВФ дозволить Україні отримати пів мільярда євро - Маркарова

Україна і Міжнародний валютний фонд досягли домовленості щодо нової програми співпраці. Про це повідомила прес-служба президента Володимира Зеленського за підсумками розмови глави держави з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Кристалиной Георгієвою. Міністерка фінансів Оксана Маркарова повідомила у соц..мережах, що після того, як буде підписана нова угода з МВФ Україна отримає від Європейського союзу допомогу в розмірі пів мільярда євро на вигідних умовах найближчими місяцями.

Реформи в Україні

В Україні запрацювала Нова митна служба

У неділю почала роботу Нова митниця про це повідомив голова установи Максим Нефьодов. Повноваження Державної фіскальної служби передаються Державній митній службі. «Це ще тільки початок побудови нового держоргану, який буде справді працювати для платників податків», - написав посадовець. За його словами, в рамках реформи вдалося скоротити кількість митниць з 26 до 16, а також не допустити потрапляння понад 500 найбільш "сумнівних" керівників до лав нової Держмитслужби.

Соціум (соціальні новини)

Uber вперше опублікував звіт про безпеку поїздок

Сервіс таксі Uber вперше опублікував звіт про безпеку поїздок в США. Згідно з документом компанії, за 2017-2018 роки Uber отримав близько 6 тис скарг на сексуальні домагання різного ступеня. Жертвами нападів ставали і пасажири, і водії. Також у звіті зафіксовані випадки подібних інцидентів між пасажирами. В Uber підкреслили, що 99,9% поїздок відбуваються без будь-яких скарг на безпеку.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Alyosha і Vlad Darwin назвали дату виходу дуетного альбому

Учасники романтичного дуету Alyosha і Vlad Darwin розповіли, що їх спільний альбом "Золота середина" вийде 13 грудня. Альбом містить сім пісень і створювався протягом двох років. За словами музикантів, кожна пісня нового альбому символізує окрему емоцію. "Кожна з семи пісень – це певний етап створення світу, Раю для двох закоханих. У цих піснях ми об'єднали життєвий досвід і емоції. Кліпи теж будуть будуватися на тому, що вони будуть продовжувати один одного, як і наші пісні", – розповіла Alyosha

Погода

Початок тижня в Україні теплий та сонячний. Денна температура до +5° за Цельсієм, на Заході й Півдні до +8°. Та вже за декілька днів стане на кілька градусів прохолодніше. Удень все ще буде вище нуля, а от ночами - підморожуватиме. У Чикаго у понеділок, 9 грудня хмарно. Вранці очікується дощ, після обіду він послабшає. Вдень на стовпчиках термометрів до 9° тепла.


3 views0 comments

Comments


bottom of page