top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(01/02/2020)


Політика

Держсекретар США переніс свій візит до України через ситуацію в Іраку

Держсекретар США Майкл Помпео через ситуацію в Іраку, де у американського посольства в Багдаді пройшла акція протесту, відклав поїздку в Україну, в Білорусь, Казахстан, Узбекистан і на Кіпр. Про це йдеться в поширеній у середу заяві пресслужби Держдепартаменту США. Згідно з повідомленням, поїздка перенесена на найближчий час і Помпео «з нетерпінням чекає цього візиту».

Економіка

В Україні запрацював незалежний оператор газотранспортної системи

З нового року в Україні запрацювала нова, європейська, модель ринку газу. Це означає, що постачати та видобувати газ повинна компанія, яка не має доступу до його транспортування. Незалежний оператор ГТС України повністю відокремився від групи "Нафтогаз" та розпочав автономну роботу - транспортування природного газу для споживачів України та ЄС. Це стало однією з передумов для підписання угоди на транзит російського газу до Європи.

Реформи в Україні

Цього року в державних цирках України відмовляться від вистав з тваринами

Упродовж 2020 року в державних цирках відмовляться від вистав з тваринами. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський. За його словами, зараз Кабінет міністрів розробляє стратегію з реабілітації тварин, які раніше брали участь у циркових виставах. "Всі вони без винятку будуть передані реабілітаційним центрам", - повідомив міністр.

Соціум

Ініціювання імпічменту Трампа стало головною подією 2019 року в США

Згідно з новим опитуванням Hill-HarrisX, розслідування щодо імпічменту під керівництвом демократів щодо президента США Дональда Трампа очолює список найважливіших подій 2019 року у США, повідомляє The Hill.

37% опитаних назвали розслідування відносин Трампа з Україною найважливішою політичною новиною року з восьми можливих. Ситуація на кордоні США і Мексики стала другою за популярністю новиною. На 3-му місці спецрозслідування Роберта Мюллера щодо впливу Росії на передвиборчу кампанію Трампа на виборах 2016 року.

Авто – мото, технології

Штрафи для власників "євроблях"

З 1 січня власники нерозмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією платитимуть штрафи. Вони мали діяти ще з 22 серпня 2019 року, але ця дата кілька разів змінювалася, поки уряд не відтермінував їх до кінця 2019 року.Тепер штрафи стануть реальними і становитимуть від 85 до 170 тис гривень (від $3500 до майже $7000). За використання "євробляхи" у комерційних цілях стягуватимуть додатково ще 34 тис гривень.

Погода

У четвер, 2 січня, в Україні сонячно на більшій частині території країни, сніжитиме лише на крайньому Сході. Водночас, знову похолодає. Погода буде вітряною, але без опадів. Температура повітря близько нуля, на Півдні та Заході до +4°С. У Чикаго небо затягнеться хмарами у середині дня. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів до 8 градусів тепла.


3 views0 comments

Comments


bottom of page