top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини (01/29/2020)


Політика

Імпічмент Трампа: команда захисту президента завершила викладати свої аргументи

Команда захисту президента США Дональда Трампа завершила виклад своїх аргументів під час судового процесу в справі про імпічмент у Сенаті. Адвокати президента протягом трьох днів у своїх виступах закликали сенаторів виправдати Трампа за двома статтями звинувачення, передає Радіо Свобода. Представники обвинувачення з Демократичної партії наполягають на допиті свідків під час судового процесу. Якщо цього не відбудеться, сенатори почнуть ставити питання сторонам у справі.

Економіка

«Промисловий безвіз» для України

Україна виконала всі необхідні умови для укладення Угоди про про відповідність та прийнятність промислової продукції з ЄС. Найближчим часом Україну відвідає місія Євросоюзу, яка має оцінити готовність країни до початку переговорів про так званий промисловий безвіз. Про це повідомив прем’єр Олексій Гончарук у Брюсселі, де проходить шосте засідання Ради асоціації Україна — ЄС. Останнім завданням України для початку переговорів щодо цього «безвізу» став закон про зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду, який ухвалили в грудні.

Реформи в Україні

З 1 квітня в Україні планують запровадити електронний лікарняний

З 1 квітня поточного року в Україні планують запровадити електронний лікарняний. Про це сказав заступник міністра соціальної політики Олег Коваль, передає Укрінформ. За його словами, процес видачі електронного лікарняного буде автоматизований. Кожен лікар, який видає лікарняний повинен буде підписати документ своїм цифровим підписом в електронній системі. Далі інформація через реєстр в Пенсійному Фонді автоматично передаватиметься у Фонд соціального страхування, і там одразу знатимуть, що людина захворіла і повинна отримати компенсацію, оскільки є платником єдиного соціального внеску.

Соціум (соціальні новини)

Україна припиняє пряме авіасполучення з Китаєм через коронавірус

В Україні в аеропорту “Бориспіль” посилили заходи з перевірки літаків з Китаю через коронавірус. Крім того, до 24 лютого компанія МАУ припиняє чартерні польоти до Китаю. Лише два порожніх літаки невдовзі полетять туди по українських туристів. Так само забере відпочивальників і не літатиме в Китай до березня авіакомпанія Sky Up. Також у вівторок ввечері в ефірі українського телеканалу Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна може заборонити своїм громадянам відвідувати Китай через спалах коронавірусу.

Авто – мото/технології

Легендарна розкладачка Motorola Razr знову затримується

Бренд Motorola 26 січня відкрив прийом попередніх замовлень легендарної розкладачки Motorola Razr з гнучким екраном. Поки що її замовити можна тільки в США —за чималі $1500. Фактичні продажі в США стартують 6 лютого. Але вже на наступний день у бажаючих замовити пристрій датою доставки було зазначено не 6-те, а 18-те лютого. Іншими словами, продажі закінчилися до початку — запаси першої партії вичерпані, пише itc.ua. Раніше Motorola затримала початок продажів у США на місяць через занадто високий попит.

США, Ілліной, Чикаго

Мистецтво, культура і шоу-біз

На фестивалі незалежного мистецтва Burning Man представлять футуристичний храм

На щорічному фестивалі незалежного мистецтва Burning Man, що традиційно відбудеться в штаті Невада (США), представлять дизайнерську центральну композицію — це буде футуристичний храм під назвою «Empyrean» («Небо»). На сайті фестивалю зазначається, що скульптура уособлює вогонь, народжений на небесах. Дерев'яні стіни павільйону будуть встановлені у формі зірки. У цьому році фестиваль пройде з 30 серпня по 7 вересня, після цього храм спалять.

Погода

В Україні очікується різке погіршення погоди на усій території країни. У столиці оголосили про штормове попередження. У більшості регіонів пройдуть дощі з мокрим снігом. Вітер посилиться до 15-20 метрів на секунду. Найскладнішу ситуацію синоптики прогнозують у Карпатах. Там може випасти до 30 сантиметрів снігу. Температура повітря при цьому буде далекою від справжніх зимових показників – вдень від 0 до +4° С, на півдні до 8° тепла, вночі невеличкий мінус. У Чикаго хмарно, вночі пройшов дрібний сніг, більше опадів не передбачається. Вдень температура триматиметься на нульовій позначці.


6 views0 comments

Comments


bottom of page