top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(01/20/2020)


Політика

У США оприлюднили нові документи про стеження за Марі Йованович

Палата представників США, напередодні суду в Сенаті, оприлюднила нові документи від Льва Парнаса - помічника адвоката президента США Дональда Трампа Руді Джуліані. У них, зокрема, є підтвердження стеження за експослом США в Україні Марі Йованович, повідомляє CNN. Держсекретар США Майк Помпео вже заявив, що у Держдепі проведуть перевірку щодо можливого стеження за американською дипломаткою. А міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков анонсував спільне з США розслідування справи про ймовірне стеження за Йованович.

Економіка

Tesla продадуть 300 гектарів землі під Берліном

Керівництво американського автоконцерну Tesla підписало договір з федеральною землею Бранденбург про покупку земельної ділянки площею близько 300 гектарів для будівництва фабрики з виробництва електромобілів під Берліном. Очікується, що з літа наступного року у Німеччині щорічно будуть сходити з конвеєра 150 тисяч електрокарів Tesla Model 3 і Model Y, у перспективі до 500 тисяч автомобілів на рік.

Соціум (соціальні новини)

У США по всій країні пройшов Жіночий марш

Цими вихідними у США відбувся Жіночий марш. Він проходить четвертий рік поспіль і від початку був політичним заходом. 2017 року багато його учасників прийшли на мітинг у в'язаних рожевих шапочках, які стали символом неприйняття Дональда Трампа. Згодом марш переріс у об'єднуючий заклик до соціальних змін та рівності в суспільстві. Цього року тисячі жінок, які вийшли на вулиці десятка найбільших міст США та висловили свої думки щодо низки важливих питань, включно з гендерною рівністю і дотриманням прав жінок.

Авто – мото

Hummer повернеться як електричний пікап

General Motors планує відродити бренд Hummer у новому електричному пікапі уже 2022 року, пише The Wall Street Journal. За попередніми даними, виробництво налагодять на заводі компанії у Детройті. Це буде один із перших великих акумуляторних позашляховиків та пікапів. Вартість електромобіля складе близько $ 90 тис. Пікап не будуть виділяти в окрему марку, він залишиться суббрендом Hummer від General Motors. Новий автомобіль представлять під час фінального матчу в Лізі американського футболу 2 лютого.

США, Ілліной, Чикаго

Компанія SpaceX успішно випробувала ракету, яка доправлятиме космонавтів на міжнароджу космічну станцію. Востаннє у США це робили 2011 року, відтоді програма "Space shuttle" закрилася і американці користувалися послугами російських ракет. Нинішні тестування присвятили безпеці людей під час екстрених ситуацій. Для цього зімітували вибух на судні. Після аварії ракетоносія капсула з людськими манекенами відділилися і на парашутах опустилася на рятувальне судно в Атлантичному океані. Запуск ракети із реальними людьми планують вже навесні цьогоріч.

Мистецтво, культура і шоу-біз

DJ NANA та DakhaBrakha об`єдналися в дует

Українська етно-хаус група DakhaBrakha, що відома далеко за межами України, пролунала в новому сучасному танцювальному звучанні у дуеті з відомою українською діджейкою DJ NANA. За 15 років існування гурту - це перший офіційний ремікс. Культова композиція "Шо з-под дуба", яка вучала в американському серiалi "Фарго" та була обрана Девідом Бекхемом як саундтрек для рекламного ролика його бренду, зажила у новiй музичнiй формi. За словами учасників гурту, основою їхньої творчості є експеримент. Особливість музикантів – сполучати непоєднувані речі заради дивного і непередбачуваного результату.

Погода

Аномальна як для січня погода продовжується. Удень – плюсова температура, вночі - мінус. До кінця січня чекати на сніжну та морозяну погоду не варто, кажуть синоптики. У другій половині тижня стане більш вітряно, у більшості регіонів передбачаються дощі з мокрим снігом. У понеділок, 20 січня, в Україні без опадів. Вночі та вранці в більшості областей туман, місцями паморозь. Температура вдень від 2° морозу до 3° тепла.

У Чикаго вдень триматиметься похмура погода, а ввечері небо стане чистим та ясним. Нічний дрібний сніг, припиниться до ранку, більше опадів не очікується. Вденьна стовпчиках термометрів -2°…-3°С.


5 views0 comments

Comments


bottom of page