top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(01/16/2020)


Політика

Україна готова брати повноцінну участь у системі закупівель НАТО

Україна активізувала зусилля, щоб повноцінно приєднатися до системи закупівель НАТО (NATO Support and Procurement Agency - NSPA). Про це йдеться у заяві уряду за результатами переговорів української делегації на чолі з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитром Кулебою із керівництвом НАТО. За його словами це зробить Україну міцнішою. Крім того, українські виробники зможуть брати участь у тендерах НАТО та продавати свою продукцію іноземним замовникам, а також наближатися до стандартів Альянсу.

Економіка

США і Китай підписали першу фазу торгової угоди

Президент США Дональд Трамп 15 січня підписав "першу фазу" торговельної угоди з Китаєм, передає The New York Times. Пакт покликаний відкрити китайські ринки для більшої кількості американських компаній, збільшити експорт сільськогосподарських та енергетичних ресурсів та забезпечити кращий захист американських технологій та комерційних таємниць. Китай зобов’язався придбати додаткові американські товари та послуги на суму $200 млрд до 2021 року і, як очікується, знизить частину мит, які він наклав на американські товари.

Соціум (соціальні новини)

Звіт Human Rights Watch – 2020: що сказали про Україну

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch оприлюднила звіт за минулий рік щодо дотримання прав і свобод у понад 100 країнах світу. Окремий розділ присвячений Україні. Аналітики відзначають, що найбільше права порушуються на окупованих територіях та в Криму. Повідомляється про переслідування на релігійному ґрунті після створення Української православної церкви. З позитивних змін: зменшення кількості постраждалих цивільних внаслідок бойових дій на сході та просування антикорупційної реформи. Покращилась ситуація із дотриманням прав меншин.

Авто – мото

Toyota і Lexus відкликають свої автівки в Америці через небезпечний дефект

В Америці під відклик потрапили майже 700 тисяч автомобілів Toyota і Lexus, які були випущені у 2018-2019 роках через небезпечний дефект, повідомляє FoxNews. У цих машинах може перестати працювати бензонасос, що призведе до перебоїв роботи мотора і раптовій зупинці автомобіля. Така поломка може нашкодити пасажирам і водієві авто, а також спровокувати ДТП. Власникам машин обіцяють усунути проблему за рахунок компанії Toyota.

Туризм

TripAdvisor назвав десятку найпопулярніших визначних пам’яток світу

Сайт про подорожі TripAdvisor назвав десятку найпопулярніших визначних пам’яток світу. Другий рік поспіль у рейтингу лідирує римський Колізей. Друге і третє місце за кількістю відвідувань посіли паризький Лувр і Музей Ватикану. Цього року до списку, крім Статуї свободи в Нью-Йорку, увійшли два нових американських міста: Французький квартал Нового Орлеана і оглядовий майданчик Чикаго Скайдек. Міст Золоті Ворота в Сан-Франциско, який минулого року займав сьоме місце, цьогоріч не потрапив до десятки кращих.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Оля Полякова розчулила глядачів у Чикаго своєю промовою про Україну

Співачка Оля Полякова вирушила у тур "Королева Ночі" США та Канадою. Виконавиця зіграла аншлагові концерти у Маямі, Нью-Йорку, Торонто та Чикаго. Виступ в останньому, який відбувся у North Shore Center For Performing Arts, став найемоційнішим. Полякова зворушила українську діаспору словами про Україну, викликавши сльози на очах у глядачів. Після закінчення туру містами США та Канади співачка разом із продюсером Михайлом Ясинським та сім’ями вирушать у відпустку до Мексики

Погода

Найближчими днями в Україні утримається "весняна" погода з густими туманами, невеликими морозами вночі та плюсовою температурою вдень. У четвер, 16 січня, в Україні мінлива хмарність, без опадів. Місцями туман, паморозь. Вдень температура триматиметься в межах від 1 до 6°С тепла. У Чикаго вранці та вдень ясно, а під вечір небо вкриється хмарами. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів 3°-4° мороза.


1 view0 comments

Commentaires


bottom of page