top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(01/14/2020)


Політика

Президент Ірану визнав Пентагон «терористичною організацією»

Президент Ірану Хасан Рухані підписав закон, яким Пентагон та Збройні сили США включено до переліку "терористичних організацій", передає інформаційне агентство Tasnim. До цього парламент Ірану одностайно проголосував за визначення Збройних сил США та Пентагону терористами у відповідь на нещодавнє вбивство командувача спецпідрозділом Корпусу вартових ісламської революції “Аль-Кудс” генерала Касема Сулеймані.

Економіка

Україна увійшла до трійки найбільших експортерів сільськогосподарської продукції в ЄС

Україна стала третім за величиною експортером аграрної продукції до Європейського союзу, про це йдеться у звіті Єврокомісії. На першому місці за останній рік були США – з експортом на 12,3 млрд євро, на другому Бразилія – 11,7 млрд євро, Україна посіла третє місце – 7,3 млрд євро. Зростання експорту сільгосппродукції з України за останній рік зросло на 41%. Імпорт товарів з ЄС в Україну за 10 місяців зріс на майже 8%.

Соціум (соціальні новини)

Нові правила в’їзду до ЄС наступного року

З 2021 року ЄС запроваджує Європейську інформаційну систему авторизації подорожей (ETIAS), повідомляє Місія України в ЄС. Перед поїздкою до ЄС українцям необхідно буде отримати попередній дозвіл на перетин кордону через подання онлайн-заявки. Цей процес триватиме кілька хвилин, якщо у правоохоронних органів не буде застережень. Кожна заявка коштує 7 євро і дійсна протягом 3-років чи до завершення дії проїзного документа. Такі зміни стосуватимуться громадян Австралії, Бразилії, Великої Британії, Канади, США та Японії і покликані підвищити безпеку зовнішніх кордонів ЄС.

США, Ілліной, Чикаго

У Каліфорнії живе чверть усіх бездомних США

У штаті Каліфорнія живе понад 150 тисяч безхатченків, що складає чверть усіх бездомних США. Ця проблема потребує термінового вирішення, про це заявив губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом, передає Голос Америки. Він звернувся до законодавців штату, з проханням виділити майже $1,5 млрд на програму подолання проблеми бездомних. Кошти хочуть спрямувати на спорудження тимчасових притулків, доступного житла і медичні програми, а також превентивні програми – субсидування оренди та допомогу з оплатою медичних послуг.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Оголошені номінанти на Оскар, лідирує «Джокер»

У понеділок оголосили номінантів премії "Оскар-2020" – найпрестижнішої нагороди в світовому кінематографі від Американської академії кіномистецтва. У списку номінантів лідирує стрічка "Джокер", вона представлена в 11 номінаціях. На другому місці з 10 номінаціями опинилося одразу три стрічки: "Одного разу в ... Голлівуді" Квентіна Тарантіно, фільм "Ірландець" Мартіна Скорсезе та картина "1917" Сема Мендеса. На третьому місці американські картини "Шлюбна історія", "Кролик Джоджо" , "Маленькі жінки" та фільм "Паразити" виробництва Південної Кореї, котрі мають по шість номінацій.

Цікаве

У Нью-Йорку відкриють найбільший магазин з товарами всесвіту Гаррі Поттера

Компанія Warner Bros. анонсувала про відкриття офіційного флагманського магазину з товарами зі всесвіту "Гаррі Поттера" у Нью- Йорку, повідомляє CNN. У триповерховому магазині буде представлена найбільша колекція з фільмів "Гаррі Поттера"та "Фантастичних звірів". "Це буде найбільший у світі спеціалізований магазин для шанувальників Гаррі Поттера. Тут його фанати можуть відвідати інтерактивні експозиції та зробити фото, а також купити товари від цукерок до одягу", — сказала Сара Рутс, старша віцепрезидентка Warner Bros.

Погода

Через теплий січень в Україні розквітли проліски та нагідки. До Водохреща зими не буде, кажуть синоптики. Вночі можуть бути морози до трьох градусів, а сніг є лише у Карпатах. У вівторок, 14 січня, в Україні переважатиме погода без опадів, лише подекуди невеликий дощ та мокрий сніг. Вночі та вранці в південних областях та на Закарпатті місцями туман. Денна температура від 1° до 6° тепла. У Чикаго також вдень на стовпчиках термометрів до +6°С, хмарно з проясненнями та без опадів.


4 views0 comments

Comments


bottom of page