top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(01/13/2020)


Політика

США мають намір ізолювати Іран

Вашингтон має намір забезпечити дипломатичну та економічну ізоляцію Ірану для тиску на іранський режим. Таку заяву в спілкуванні з журналістами Fox News зробила представниця Держдепу США Морган Ортагус. Вона також висловила підтримку учасникам акцій протесту в Ірані, які тривають через збитий український літак, але підкреслила, що США не хочуть змінити режим в країні.

Економіка

Україна перейшла на стандарт банківського рахунку IBAN

Україна 13 січня повністю завершила перехід на міжнародний стандарт номера банківського рахунка International Bank Account Number (IBAN) - для зручної ідентифікації банківських рахунків і здійснення розрахунків між ними. Про це повідомили в Нацбанку. Від сьогодні необхідно вказувати тільки рахунок за стандартом IBAN. Для України він складається із 29 літерно-цифрових символів.

Соціум (соціальні новини)

Українські школярі зможуть безкоштовно подорожувати країною

Кабінет Міністрів України оголосив про запуск програми мобільності молоді. На безкоштовні переїзди школярів по різних куточках України уряд закладає 500 млн гривень. Програмою можуть скористатись і освітні заклади, і батьки школярів. Адже, як виявилося, більшість українських школярів не залишали межі своєї області протягом останніх трьох років. Програма розпочне діяти вже у квітні 2020 року. А її пілотні проекти запускатимуться між кількома регіонами України.

США, Ілліной, Чикаго

Україна підписала із США угоду про відкриття нового почесного консульства в Філадельфії

Україна підписала із США угоду про відкриття нового почесного консульства в одному з найбільших міст східного узбережжя США, колишній тимчасовій американській столиці – місті Філадельфія (штат Пенсильванія). Місто також є одним з найбільших осередків української громади Америки, повідомили у посольстві України в США. У Сполучених штатах діють чотири генеральних консульства, одне з них у Чикаго та почесні консульства ще у дев’яти містах.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Український фільм "Сторонній" отримав престижну нагороду на кінофестивалі в США

У Лос-Анджелесі на Міжнародному кінофестивалі фільмів жахів Hollywood Blood Horror Festival українська стрічка «Сторонній» перемогла у номінації «найкращий оригінальний сценарій», повідомляє Держкіно. Режисером та автором сценарію стрічки є Дмитро Томашпольський. Це вже друга відзнака «Стороннього» за сценарій. Загалом, фільм має вже вісім нагород міжнародних кінофестивалів у Японії, Канаді, США та Колумбії. Світова подорож «Стороннього» триває. В українському кінопрокаті фільм очікується у 2020 році.

Погода

Перший післясвятковий робочий тиждень в Україні буде теплим. Денна температура в центрі та на півдні України сягатиме 6 градусів тепла, а вночі найхолодніше буде на сході - до - 4. Ближче до вихідних дещо похолоднішає, але вдень морозів усе одно не очікується, опадів - також. У понеділок, 13 січня, в Україні буде тепло, сухо та сонячно з помірною хмарністю. Температура повітря буде вищою від нуля від 1 до 6 градусів. Вночі опускатиметься до нульової позначки.


6 views0 comments

Comments


bottom of page