top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(01/10/2020)


Політика

Іранська ракета збила український літак – ЗМІ США

У четвер вечері одразу кілька провідних американських видань і телеканалів повідомили про те, що літак МАУ під Тегераном був збитий іранською ракетою. Першим про це повідомив журнал Newsweek. Цю інформацію виданню на умовах анонімності підтвердили три джерела: представник Пентагону, високопоставлений співробітник розвідки США і співробітник іракської розвідки. За даними Newsweek, літак був збитий виробленим в Росії зенітно-ракетним комплексом Тор-M1. Офіційний представник уряду Ірану Алі Рабії назвав цю інформацію неправдивою.

Економіка

Вашингтон посилив економічні санкції проти Ірану

Президент США Дональд Трамп заявив у четвер, що Сполучені Штати посилили санкції щодо Ірану після ракетного удару по базах в Іраку, де розміщені американські військовослужбовці, повідомляє Reuters. Ще в середу, президент США пообіцяв "ввести додаткові каральні економічні санкції проти іранського режиму " після того, як Іран завдав ракетні удари по базах в Іраку. В результаті ударів ніхто з американських військових не постраждав, а базам, за словами Трампа, було завдано мінімальну шкоду.

Соціум (соціальні новини)

Кількість українців в Естонії зросла

Кількість громадян України, які проживають в Естонії, зросла за останній рік на 6,5% і перевищила 10 000 осіб. Такими є оновлені дані реєстру населення Естонії, повідомляє портал ERR. За останні два роки також помітно зросла в Естонії кількість громадян Нігерії та Індії. Натомість число громадян Росії в країні за рік скоротилося на 3,2%. Станом на 1 січня цього року в Естонії не рахуючи осіб без громадянства і з громадянством РФ, в Естонії проживають громадяни 146 країн.

Авто – мото, технологи

Facebook не відмовиться від таргетованої політичної реклами напередодні виборів в США

Facebook не відмовлятиметься від таргетованої політичної реклами, повідомляє The Washington Post. Натомість, у соцмережі обіцяють дати користувачам більший контроль над рекламними повідомленнями. Зокрема, з'явиться можливість скоротити в стрічці кількість матеріалів про політичних кандидатів і соціальні проблеми. У Facebook планують почати використання нового інструменту влітку 2020 року.

США, Ілліной, Чикаго

У США зросла кількість прослуховувань на стримінгових сервісах

Spotify, Apple Music і YouTube, у США збільшилася на 30% у 2019 році і вперше перевищила 1 трлн, свідчать дані Nielsen Music. Цьому сприяв, зокрема, випуск нових хітів такими артистами, як Тейлор Свіфт, Біллі Айліш і Post Malone. Продажі музичних альбомів на фізичних носіях, у свою чергу, впали на 19%. Найпопулярнішим жанром у 2019 році був хіп-хоп , а лідером серед артистів за обсягом продажів і кількістю прослуховувань став репер Post Malone і його альбом Hollywood's Bleeding.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Український гурт KAZKA презентував новий кліп на пісню "Різдвяна" (RYZDVYANA, Ой як же було). У підписі до відео, опублікованого на офіційному ютуб-каналі гурту, представники KAZKA повідомили, що надихнулися мюзиклом "Вечори на хуторі біля Диканьки". У такий спосіб гурт переспівав стародавню пісню-коляду "Ой, дай Бог". У відео показано українські традиції святкування Святвечора і Різдва, а також сучасні мотиви.

Погода

У п'ятницю, 10 січня, в Україні, крім півдня та сходу, часом невеликий дощ, місцями з мокрим снігом. На дорогах подекуди ожеледиця. Температура вдень від 0 до 5° тепла, на заході та півдні до +8°С. Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про тумани, які накриють країну найближчим часом. У Чикаго протягом усього дня триматиметься хмарна погода, очікується дрібний дощ, який ввечері піде сильніше. Вдень на стовпчиках термометрів +5°…+7°С.


3 views0 comments

Comments


bottom of page