top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(01/09/2020)


Політика

В Україні оголосили жалобу за загиблими в авіакатастрофі

Президент України Володимир Зеленський оголосив 9 січня днем жалоби в зв’язку з катастрофою літака авіакомпанії МАУ в Ірані. Державна авіаційна служба заборонила українським авіакомпаніям перельоти в повітряному просторі Ірану та Іраку, крім того, вже розпочинається позапланова перевірка літаків "Міжнародних авіаліній України", про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Тим часом, до Ірану вже прибули українські рятувальники та експерти для спільного розслідування катастрофи.

Економіка

Путін та Ердоган запустили газопровід «Турецький потік» в обхід України

Президенти Росії та Туреччини Володимир Путін та Реджеп Таїп Ердоган 8 січня, офіційно ввели в експлуатацію газогін "Турецький потік", прокладений по дну Чорного моря в обхід України, повідомляє "Інтерфакс". Перша нитка газопроводу призначена для турецького ринку, друга - для країн Південної та Південно-Східної Європи. Її мають добудувати у 2020 році. Нагадаю, американський закон про Оборонний бюджет 2020 передбачає запровадження санкцій проти компаній, долучених до будівництва додаткових трубопроводів другої гілки "Турецького потоку".

Реформи в Україні

В України стартував новий проєкт для працевлаштування

В Україні, за підтримки Державної служби зайнятості, стартував новий проєкт для працевлаштування – Освітній портал (skills.dcz.gov.ua), повідомляє пресслужба відомства. Новий сервіс допоможе безробітним отримати нові компетенції та пройти професійне навчання, а також мати доступ до актуальної інформації щодо пошуку роботи. На сайті планують запустити нові освітні програми, розроблені спільно з роботодавцями, вебінари та дистанційне навчання.

Соціум (соціальні новини)

Новий глава McDonald's заборонить співробітникам спільні походи в бар і вечірки

Новий виконавчий директор McDonald's Кріс Кемпчінський хоче змінити корпоративну культуру компанії, заборонивши топменеджерам та іншим співробітникам спільні походи в бар, вечірки та нічне спілкування. Колишнього президента корпорації звільнили через стосунки на роботі, які порушують корпоративну етику, передає Wall Street Journal. Романтичні стосунки між співробітниками McDonald's були розповсюджені: іноді пари, які називали «МакПодружжя», утворювалися між керівниками та їхніми підлеглими. Кемпчінський хоче відновити професійну культуру спілкування між співробітниками.

Авто – мото

Mercedes-Benz відкличе 744 тисячі автомобілів у США через дефект розсувного даху

Німецький автовиробник Daimler заявив, що відкличе у США 744 тисячі автомобілів Mercedes-Benz через дефект розсувного скляного даху автівки, повідомляє Reuters. Кампанія розпочнеться 14 лютого. Вона стосуватиметься автівок різних моделей, що були випущені з 2001 до 2011 року. Автовиробник має перевірити кріплення між скляною панеллю та рамою зсувного даху і за необхідності замінити його. Також власники автівок, які за власний кошт ремонтували кріпленням люку, можуть вимагати у Daimler відшкодування цих коштів.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Церемонія Оскар другий рік поспіль пройде без ведучого

Церемонія вручення головної кінопремії "Оскар-2020", яка відбудеться 9 лютого в театрі «Долбі» у Лос Анжелесі, другий рік поспіль пройде без ведучого. Про це повідомила Американська кіноакадемія у Twitter. Минулого року вперше за 30 років церемонія пройшла без ведучого, оскільки призначений на цю роль актор і комік Кевін Харт відмовився від проведення заходу через скандал з гомофобними публікаціями. Рішення провести цьогорічний "Оскар" в такому форматі було пов'язано з хорошими торішніми відгуками.

Погода

У четвер, 9 січня, у західних, північних, вдень і в більшості центральних областей України місцями невеликий мокрий сніг та дощ, вночі у західній частині подекуди ожеледь; на решті території без опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Тепература повітря вдень від 2° морозу до 3° тепла. У Чикаго хмарна погода протримається увесь день. Без опадів.На стовпчиках термометрів вдень від +5° до +7°С.


4 views0 comments

コメント


bottom of page