top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(01/08/2020)


Політика

Авіакатастрофа українського літака в Ірані

Boeing-737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» розбився уночі 8 січня незадовго після вильоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні, що на околицях Тегерана. На борту перебували 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі вони загинули. Серед жертв авіакатастрофи 11 українців. Сьогодні на брифінгу прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що Україна домовляється з Іраном про спільне розслідування катастрофи літака МАУ.

Іран атакував військові бази в Іраку, де перебувають військові США

Іран провів постріли балістичними ракетами по базам військово-повітряних сил в Іраку, заявили в Пентагоні, передає Голос Америки. Більше десятка ракет було запущено «з Ірану і спрямовано на щонайменше дві військові бази Іраку, де перебувають військові США та службовці коаліції в Аль-Асаді та Ірбілі», заявив речник Пентагону. Відомство наразі оцінює шкоду, завдану ударами.

Економіка

США заборонили своїм літакам літати над Іраном та Іраком

Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) заборонило американським авіакомпаніям здійснювати пасажирські та вантажні польоти в повітряному просторі над Іраном і Іраком та водами Перської та Оманської затоки після ракетної атаки на військову базу США в Іраку. Як повідомляє Reuters, кілька великих авіакомпаній, яких не торкнулася заборона Федерального управління цивільної авіації США, також почали перенаправляти свої рейси. Про зміну маршрутів заявили тайванська China Airlines, Singapore Airlines, австралійська Qantas Airways, Air Canada, Air France та інші.

Соціум (соціальні новини)

Рейтинг України в Індексі паспортів знизився на два пункти

Україна знизила позицію в рейтингу паспортів світу на два пункти за підсумками 2019 року. Кількість країн, які українці можуть відвідувати безвізово або з отриманням візи після прибуття, залишилася незмінною - 128, а позиція країни в рейтингу змістилася із 41 на 43, яку вона розділила з Нікарагуа. Лідером рейтингу третій рік поспіль залишається Японія, громадяни якої можуть безвізово відвідувати 191 країну. США та Велика Британія, які очолювали рейтинг п'ять років тому, опустилися на восьме місце.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Винник і Пономарьов разом записали колядку

Українські співаки Олександр Пономарьов, Олег Винник та його бек-вокалістка Таюне записали знамениту колядку "Добрий вечір тобі, пане господарю!". Чорно-біле відео з'явилося на YouTube-каналі Олександра в рамках проекту «Пономарьов лайф студіо», де кожна пісня записується з одного дубля і виключно наживо. Артистів пов'язує давня дружба, тому першим реалізувати свій творчий задум Пономарьов запросив саме Олега Винника. А чорно-білий формат ролика обраний для того, щоб глядач зміг сконцентруватися на головному і не відволікатися на зовнішні елементи.

Погода

У середу, 8 січня, в Україні буде хмарна погода з проясненнями. В більшості регіонів опади не очікуються. Місцями на дорогах ожеледиця. Температура повітря вночі становитиме −7… −3°С, вдень — 0…+4°С. У Чикаго вдень буде ясно, але ввечері, можливо, погода зміниться на хмарну. Без опадів. Денна температура -4..-5°С.


2 views0 comments

Comments


bottom of page