top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(01/03/2020)


Політика

В США оприлюднили повні версії документів, щодо затримки військової допомоги Україні

В США 2 січня на сайті Just Security оприлюднили повні версії документів, щодо затримки військової допомоги Україні. Лідер демократичної меншості Сенату США Чак Шумер вважає, вони дають усі підстави вимагати повноцінного судового процесу в Сенаті щодо імпічменту Трампа, повідомляє NBC News. «Ці листи ще раз показують занепокоєння посадовців адміністрації щодо доречності та законності рішення президента про затримку допомоги Україні з вигодою для себе», - сказав Шумер.

Економіка

Boeing вперше з 2011 року втратив лідерство серед постачальників літаків

Airbus в 2019 році став найбільшим в світі постачальником літаків на тлі кризи в компанії Boeing, яка утримувала лідерство з 2011 року, повідомляє Reuters. Агентство відзначає, що втрата лідерства Boeing була очікуваною через авіакатастрофу літака компанії в Ефіопії в березні минулого року. Після чого регулятори по всьому світу заборонили літакам сімейства MAX літати, а авіакомпанії стали відмовлятися від уже укладених з Boeing контрактів на поставку цієї моделі.

Реформи в Україні

В Україні набув чинності закон про соціальні послуги

З 1 січня в Україні почав діяти новий закон про соціальні послуги, який експерти називають реформою десятиріччя. Йдеться не лише про надання коштів людям, які неспроможні себе забезпечувати, а про цілий комплекс заходів, спрямованих на людей, які перебувають у "складних життєвих обставинах" (це соціальний супровід, надання тимчасового відпочинку для членів родини, допомоги у лікуванні, денного догляду чи інклюзивного навчання). Їх забезпечуватимуть місцеві органи влади, а надавати ці послуги зможуть не лише державні, але й приватні структури.

Соціум

Понад половина українців зовсім не читають книжок

У кінці 2019 року більшість українців (57%) зовсім не читали книжок. Такі дані опитування компанії Research & Branding Group. Серед жінок читачів книжок можна зустріти на майже 10% частіше, ніж серед чоловіків. Частіше книжки читає молодь віком від 18 до 30 років, а рідше люди передпенсійного та пенсійного віку. Крім того, серед людей, які мають вищу освіту, питома вага читачів книжок помітно вища, ніж серед тих, хто має середню або неповну середню освіту.

Авто – мото, технології

Thomas отримала найбільше замовлення на шкільні електробуси в Америці

Американська компанія Thomas отримала найбільше у США замовлення на електричні шкільні автобуси у школи штату Вірджинія. Виробник поставить 50 електробусів моделі Jouley, оснащені акумулятором 220 кВт-год, пише InsideEVs. Вони можуть проїхати приблизно 216 км без підзарядки. Крім того, транспорт обладнаний надсучасною швидкісною зарядкою з функцією реверсу. Також повідомляється, що у Вірджинії у період 2021-2025 років будуть введені додаткові 1005 автобусів, що знову стане одним з найбільших проєктів у США.

США, Ілліной, Чикаго

2019 став для Чикаго третім найбільш дощовим роком в історії

2019 рік став для Чикаго третім найбільш дощовим роком в історії. У місті зафіксовано майже 50 дюймів накопичених опадів. Особливо дощовою були весна та осінь, повідомляє Національна служба погоди. Метеоролог Клубер зазначає, що зміна клімату, можливо, спричинить ще сильніші опади в цьому районі, але поки що недостатньо даних, щоб дати остаточну відповідь.

Погода

Минулий місяць був аномально теплим, тож традиційна зима в Україну досі не прийшла. Все це через кліматичні зміни, але суворі морози таки наближаються. Нічна температура почне суттєво знижуватися на Різдво. Поки ж, у п’ятницю, 3 січня, в Україні очікується суха та хмарна погода, без істотних опадів. Температура повітря вночі 2−5° морозу, а вдень 1−7° вище нуля за Цельсієм. Синоптики попереджають про початок сніголавинного сезону у Карпатах. У Чикаго хмарна погода, але опадів не передбачається. Денна температура +2..+3° за Цельсієм.


0 views0 comments

Comments


bottom of page