top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

Як відчистити білу підошву кросівок?



Часом білі підошви наших улюблених кросівок покриваються шаром бруду який важко змити, та й під впливом сонця часом з білих перетворюються в жовті. Якщо, на ваш погляд, час розлучатися із взуттям ще не настав, а повернути йому колишній блиск хотілося б, ось кілька порад, як це зробити.


Як очистити білу підошву кросівок?

*Вам знадобиться звичайний пральний порошок і широка ємність, куди міг би поміститися хоча б один кросівок. Якщо такої ємності немає, можна набрати трохи води у ванну, тільки потім не забудьте її добре помити. Отже, налийте в ємність води, щоб в неї занурилися тільки підошви кросівок, розчиніть у воді достатню кількість прального порошку. Занурте взуття в розчин на 30 хвилин, після чого потріть їх щіткою, сполосніть і висушіть. Ніколи не сушіть взуття на батареї - від цього воно може зіпсуватися.

*Для другого способу знадобиться звичайна харчова сода, яка є в будинку у кожного. Наберіть трохи соди на вологу ганчірку або на стару зубну щітку, потріть місця забруднення, після чого сполосніть взуття водою.

*До речі, зубна паста теж ефективно очищає забруднені підошви. За допомогою все тієї ж зубної щітки почистьте ваші кеди, потім сполосніть.


Якщо дбайливі способи вам не допомогли, час вступити в бій важкій артилерії

*Спробуйте почистити підошви за допомогою рідини для зняття лаку на основі ацетону. Обережніше, якщо основна поверхня вашого взуття з текстилю, не торкайтеся її ганчіркою, змоченою в ацетоні.


Порада: якщо ви вирішили скористатися цим методом, беріть білу ганчірку, будь-яка кольорова може під дією ацетону віддати свій колір вашим кедам.

*Змішайте 1 столову ложку столового оцту і 3 столових ложки води, змочіть в розчині ватний диск і обробіть поверхню підошов. Замість оцту можна використовувати лимонну кислоту: наберіть трохи сухої лимонки на ганчірку, почистьте взуття, потім змийте все водою.

*Можна скористатися нерозбавленим відбілювачем для білизни, тільки вибирайте без вмісту хлору - він може посилити жовтизну підошов, і відмити їх буде вже неможливо. Для роботи з відбілювачем завжди використовуйте рукавички.

11 views0 comments

Comments


bottom of page