top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

В Карпатах висадили понад два мільйони дерев



За весняну лісокультурну кампанію у Карпатському регіоні відновлено 800 гектарів лісу і висаджено 2,2 мільйона сіянців та саджанців дерев. Про це повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький на своїй сторінці у Facebook.

Він розповів про перебіг лісокультурної кампанії в Україні.


"Можна сказати, що у нас унікальна країна. Одні області вже завершили або завершують висаджування лісу, а інші лише тільки починають. Так, більшість областей України вже майже завершили весняну лісокультурну кампанію", - заначає Андрій Заблоцький.


Голова наводить такі проміжні дані кампанії:

  • на Поліссі відновлено більше 10 тис. гектарів і створено 60 га нових лісів;

  • у Лісостеповій зоні відновлено більше 6 тис. га, створено 340 га нових лісів;

  • у Степовій зоні відновлено більше однієї тисячі га, створено більше 500 га нових лісів.

"За попередніми даними у Карпатському регіоні вже відновлено 800 гектарів лісу. На цій площі висаджено 2,2 мільйона сіянців та саджанців дерев", — повідомив очільник відомства.


У Карпатах, на рівнинній місцевості, висадка лісів лише нещодавно почалася. Це пов’язано з погодними умовами. Відновлювати ж гірські лісові масиви починають після того, як сходить сніг.


Андрій Заблоцький наголошує, що це дані лише про висаджування лісу вручну. Додатково, за його словами, проводиться робота щодо природного поновлення лісових ділянок.

Раніше Український дощ писав, що велике стадо диких кіз спустилося з гори Великого Орма, де воно зазвичай мешкає і почали бешкетувати в містечку Лландадно в Північному Уельсі. 


Інформацію надано джерелом ukrrain.com


5 views0 comments

Comments


bottom of page