top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

"Без нього, як без рук": що ми знаємо про Інтернет?


Зауважимо, що Інтернет – це фізично існуюча структура, що складається з тисяч комп’ютерних мереж і т.д. Ці мережі утворюють єдиний інформаційний простір.

Як же з’явився Інтернет? Виявляється, що цей простір було задумано, як систему передачі даних для працівників міністерства оборони США. Агентство передових дослідницьких проектів США (ARPA) розробило створення цієї системи комп’ютерну мережу ARPANET(англ. Advanced Research Projects Agency Network). Перший сервер ARPANET встановили 1 вересня 1969 року в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі. Проект для науковців і війскових з часом переріс у глобальну павутину, якою користуються мільйони людей.

  • Приблизно третина користувачів Всесвітньої павутинизаходять в Інтернет, щоб розважитися, 20% – шукаютьлюдину для стосунків, по 15% – вчаться, заробляють або просто спілкуються.

  • Перший смайлик був «сліпим» і складався тільки з тире–носа і дужки–усмішки. Двокрапка–очі, з’явилася пізніше.

  • Про характер людини може дуже багато чого розповістиписьмова мова, навіть якщо ви читаєте коротке повідомленняв мікроблозі або листуєтеся по ICQ. Наприклад, чим більшетрикрапок ваш співрозмовник ставить в реченні, тим більшевін схильний до зневіри. Хоча якщо його тексти рясніютьорфографічними помилками, можливо, він простонамагається приховати свої прогалини в пунктуації.

  • Сьогодні важко знайти ПК, не оснащений веб–камерою. А колись цей пристрійпридумали кембриджські програмісти, щоб контролювати одну-єдину кавоварку і бачити, коли в ній закінчується кава.

  • Банерна реклама, що сьогодні зустрічається часто-густо, вперше з’явилася в мережі в 1994 році, а піратство в Інтернеті стало процвітати тільки в 1998-му, коли з’явилисяперші файлообмінники.

  • Щохвилини на YouTube заливають відеозаписів на 20 годин. Але тільки 1% його контенту становить реальну цінність. Решта 99% цікаві лише тим, хто їх викладає.

  • Якщо ви захочете переглянути профілі всіх користувачів мережі «ВКонтакте», запасайтеся вічністю: на це вам буде потрібно мінімум 1000 років. А користувачі всеприбувають …

  • Чиї сторінки в «Facebook» відвідують найчастіше? За підсумками опитування трирічноїдавності, перше місце посіла компанія «Кока–Кола», на другому опинився Барак Обама, на третьому – «солодка» сторінка компанії «Nutella».

8 views0 comments

Comments


bottom of page