top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

Дослідники з’ясували, у якому віці людина почуває себе найбільш нещасливою



Британський вчений із Дартмутського коледжу Девід Бланчфлауер виявив, що найбільш нещасливою в житті людина почуває себе в 47,2 роки. Про це пише The Telegraph із посиланням на сайт Національного бюро економічних досліджень США.


Дослідник проаналізував інформацію, яку отримав із допомогою щорічних опитувань респондентів до 70 років з 132 країн.

Він зробив висновок, що в усіх країнах є «крива нещастя» — вона є однаковою й нагадує літеру U. І що в середньому пік незадоволеності життям припадає на 47,2 роки в країнах із найбільшим розвитком економіки, а в країнах, що розвиваються, — на 48,2 роки.


Вчений також виявив, що матеріальне благополуччя не впливає на рівень нещастя. «Траєкторія кривої є однаковою в країнах, де середня заробітна плата висока, і де низька; де люди прагнуть жити довше, і там, де ні», — пише Бланчфлауер.

Дослідник також припустив, що «криву нещастя» визначає той факт, що в певний момент людина змиряється зі своїми сильними і слабкими сторонами «та в середньому віці пригнічує свої нездійсненні прагнення.


Дослідження показало, що найбільше відчуттю нещастя сприяють фобії, депресія, стрес, самотність, тривога, паніка, невпевненість у собі, пригніченість, неспокійний сон, нездатність подолати труднощі, відчуття невезіння, напруги, обділеності й самоприниження. За словами вченого, причинами кризи середнього віку можуть бути фінансові кризи, зростання глобалізації, а також розрив соціальних стосунків, особливо розлучення.


«Натомість одруження приносить більше щастя, ніж самотність, й особливо більше, ніж розлука», — заявив дослідник і додав, що на рівень відчуття щастя також впливають суспільство, рівень освіти, сімейний стан і наявність роботи.


Інформацію надано джерелом ukrrain.com

22 views0 comments

Comments


bottom of page