top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

Годинник, який врятував життя: історія


В новій моделі Apple Watch Series 4 з’явилася нова функція – “визначення падіння”. Згідно повідомлення зі штату Мен (США) вона врятувала життя 87-літній жінці Дотті Уайт.

По дорозі додому з магазину жінка потрапила в аварію. За її словами, вона не могла скористатися телефоном для того, щоб викликати допомогу. Але Apple Watch, який був у неї на руці, визначив зіткнення автомобілів як падіння і відправив повідомлення медичним службам.

“Годинник зв’язався з моїм сином у Флориді і двома дочками в Массачусетсі і Мені. Таким чином вони взнали, що щось трапилося і де”, – розповідає потерпіла. Син, отримавши повідомлення відразу зателефонував сестрі і вона швидко відправилась до своєї матері.

В аварії Дотті Уайт отримала кілька переломів, але рада, що у неї на руці був розумний годинник з корисною функцією визначення падіння.

Ця функція стала доступною з появою Apple Watch Series 4. Для користувачів молодше 65 років за замовчуванням вона вимкнена.

Це вже не перше врятоване життя розумним годинником. На початку лютого в Норвегії Торалв Остванг впав у себе вдома і розбив голову отримавши кілька переломів. Якби не годинник Apple Watch, що був у нього на руці, він і далі лежав би непритомний на підлозі. Але годинник розпізнав падіння і викликали допомогу повідомивши доньку про те, що трапилося. швидка приїхала вчасно і змогла врятувати чоловіка.


16 views0 comments

コメント


bottom of page