top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/29/2021


Політика

Джо Байден підписав закон про оборону на наступний рік

Президент США Джо Байден підписав оборонний бюджет США (NDAA) на 2022 фінансовий рік, обсягом 770 мільярдів доларів, повідомляє Білий дім. Він дозволить витратити на військові потреби приблизно на 5% більше, ніж минулого року та включає підвищення зарплати військовим на 2,7%, більше закупівель літаків і кораблів для Воєнно-Морських сил, а також стратегії протистояння геополітичним загрозам, які зокрема походять від Росії та Китаю. Також документ включає 300 мільйонів доларів на Ініціативу сприяння безпеці України, яка надає підтримку збройним силам України, 4 мільярди доларів на Європейську оборонну ініціативу та 150 мільйонів доларів на співробітництво у сфері безпеки в Балтії.


Економіка

Пандемія призвела до критичного браку водіїв вантажівок у США

Сполученим Штатам, де 70% вантажів перевозять вантажівками критично бракує водіїв. За оцінками профільної асоціації, зараз у цій галузі близько 80 тисяч вакансій. Фахівці сфери кажуть, що причиною цього стала пандемія, передає Голос Америки. Під час пандемії школи, де навчали водіїв-далекобійників були закриті. Більше року не випускали нових спеціалістів. Тим часом економіка, що відроджується потребує більше перевезень. Роботи у логістиці додалось і через те, що американці дедалі більше замовляють товари он-лайн. Водії вантажівок мають досить високу зарплатню – в середньому 25 доларів за годину. За прогнозами у наступні кілька років у США і у світі збережеться брак мікрочипів, які необхідні для виробництва автомобілів, зокрема вантажівок. Тож, у найближчий час вартість вантажних перевезень, а отже і споживчі ціни лише ітимуть вгору.


Соціум

Майже кожен третій американець каже, що наркотики призвели до проблем у їхній родині

Майже кожен третій американець - 32% - каже, що наркотики стали проблемою у їхній родині, про це свідчить опитування Gallu, пише видання The Hill. Нові дані свідчать про зростання ваги цієї проблеми в американському суспільстві: у середині й кінці 90-х проблему із наркотиками у родині визнавали 18% опитаних, у 2010 цей показник сягнув 29%. Як відзначають дослідники, найбільше зростання споживання наркотичних засобів відзначають у сільській місцевості та у заможних родинах. Однак, за словами дослідників, збільшення наркозалежності відзначають в усіх демографічних групах.

Світ

У 2021 році у світі стало на понад 400 мільярдерів більше

За підрахунками видання Forbes, станом на 17 грудня 2021 року, у світі налічується уже понад 2 600 мільярдерів із загальними статками у майже $14 трлн. Цього року їхню компанію поповнили понад 400 нових багатіїв, які добавили в загальну скарбничку понад 1 трильйон доларів, йдеться на сайті видання. Серед жінок найбагатшою мільярдеркою цього року стала Міріам Адельсон - вдова магната азартних ігор Шелдона Адельсона. Загалом у 2021 році мільярдерками стало шість десятків жінок. Більшість нових мільярдерів з’явилися в Китаї - близько 160, ще сто багатіїв з мільярдними статками походять із США, понад 20 - з Індії та Німеччини. Є серед мільярдерів і двоє українців. Алекс Шевченко і Макс Литвин – засновники інструменту для перевірки граматики Grammarly. Статки кожного з них оцінюють у $4 млрд.


Авто – мото

Українці створили концепт вітчизняного суперкара KRAЇNA

Команда українців, яка працює на різних проєктах світового автопрому, показала концепт українського електромобіля у люксовому сегменті – KRAЇNA Shooting brake Coupe. Автор ідеї Максим Шкіндер працює Senior Designer у McLaren Automotive у Великій Британії. Паралельно вже півроку він веде проект KRAЇNA. "Нам захотілося ... без інвестицій, на своєму ентузіазмі створити щось якісне і конкурентне", – розповідає він. На цій стадії автори називають проєкт завершеним. На продаж його, не виставляють, тому що робили як шоукейс своїх здібностей загальними силами. Робочий прототип, за словами Максима Шкіндера, потягне на 2-3 млн. євро, якщо створювати автомобіль з нуля. Якщо ж брати за основу готовий кузов з начинкою – набагато дешевше.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Найзатяжніше розлучення у Голлівуді: Шварценеггер офіційно вільний

Відомий голлівудський актор та колишній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер офіційно розлучився зі своєю тепер уже екс-дружиною Марією Шрайвер. Їхній шлюборозлучний процес тривав 10,5 року.Про це пише TMZ. Процес затягнувся через поділ майна. Річ у тім, що у пари не було шлюбного договору, й тому все нажите за 25 років суддя ділив навпіл. На те, щоб чесно та юридично розділити сотні мільйонів доларів, дорогу нерухомість та інше майно, потрібен був час. До того ж, як пише таблоїд, тривалість процесу була спровокована "відсутністю мотивації" та "складною угодою про врегулювання майнових відносин між подружжям".

Погода

У середу, 29 грудня, у Чикаго утримається хмарна погода. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів до +3°С.

В Україні буде мороз, місцями сніжитиме. На дорогах ожеледиця. Ідень від 2 до 7 градусів морозу.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express




18 views0 comments

Comments


bottom of page