top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/21/2021


Політика

Сенат США у січні проголосує за санкції проти "Північного потоку-2"

В суботу вранці Сенат США уклав угоду про підтвердження близько трьох десятків кандидатів на посади послів і керівні посади Держдепартаменту, що передбачає з-поміж іншого ухвалення санкцій проти "Північного потоку-2", пише Politico. Цими домовленостями покладено край тупиковій ситуації між республіканцем Тедом Крузом і лідером демократичної більшості Чаком Шумером. Як пише видання Круз гальмував затвердження Сенатом кандидатур на дипломатичні посади у зв'язку з рішенням адміністрації Байдена скасувати санкції щодо газопроводу. Круз погодився зняти обмеження з 32 осіб в обмін на голосування в Сенаті 14 січня за закон про санкції проти "Північного потоку-2", проти якого США виступають, але вирішили не вводити санкції, щоб зберегти відносини з Німеччиною.


Економіка

Українські кондитерські компанії експортуватимуть продукцію в Саудівську Аравію

Українські виробники кондитерської продукції – "Харківська бісквітна фабрика", "Львівська майстерня шоколаду" та "Грона" підписали контракти з відомими місцевими компаніями щодо експорту своєї продукції в Саудівську Аравію та інші країни регіону Затоки. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Посольства України в цьому регіоні активізували переговори з місцевим бізнесом для пошуку торговельних партнерів українським компаніям і відзначають, що українська продукція має високий потенціал на ринку. Там додали, що ще декілька українських виробників кондитерської продукції знаходяться на завершальній стадії переговорів з імпортерами та дистриб’юторами із Саудівської Аравії щодо підписання контрактів.


Соціум

Держдепартамент радить американцям не подорожувати до України

Уряд США радить громадянам країни не подорожувати до України через COVID-19 та загрозу з боку Росії. Відповідне повідомлення розміщено на сайті Держдепу США. Уряд США також закликає американців бути обережними через злочинність та заворушення. Громадяни США мають бути поінформовані щодо повідомлень, що Росія планує значні військові дії проти України. «Нагадуємо громадянам США, що безпекові умови, зокрема вздовж кордонів України, в окупованому Росією Криму, та у контрольованій Росією східній Україні, є непрогнозованими та можуть швидко погіршитись», - йдеться у повідомлення. Уряд США попереджає, що російські військові дії на території України ускладнять здатність посольства США надавати консульські послуги, включно з допомогою із відбуттям з України.


Здоров`я

Американців закликали отримати третю дозу вакцини перед Різдвом

Радник Білого дому з питань охорони здоров'я Ентоні Фаучі закликав американців, які планують вирушити в подорож на різдвяні й новорічні свята, зробити третю дозу-підсилювач щеплення та завжди носити маски у велелюдних громадських місцях, щоб допомогти сповільнити поширення нового штаму коронавірусу «Омікрон». Штам швидко передається по всьому світу, і поїздки підвищують ризик інфікування навіть серед вакцинованих, заявив Фаучі в інтерв'ю на каналі NBC. «Ми побачимо інфекцію, яка прориває (вакцинний захист), у цьому немає жодних сумнівів», – констатував Фаучі. В інтерв'ю CNN Фаучі також сказав, що кількість виявлених випадків "Омікрону" подвоюється кожні два-три дні, тож скоро цей штам домінуватиме у США. Він попередив американців про "тяжкі кілька тижнів чи місяців", й під найбільшим ударом опиняться лікарні, особливо у регіонах із низьким рівнем вакцинації населення.


Діаспора

З нуля: шлях української телепродюсерки до американської мрії

Рекламу для відомих брендів знімає компанія з Сан-Франциско, якою керує українка Катя Костюкова. Вона живе з чоловіком і маленькою донечкою у маленькому містечку неподалік Сан-Франциско, передає Голос Америки. Поміж домашніх справ і доглядом за дитиною керує продакшн компанією. Все починалось з того, що вона, знана в Україні продюсерка і режисерка, одна з авторів відомого шоу «Холостяк», вирішила переїхати в Америку. У крані мрій на зірку українського телебачення чекало багато розчарувань. Влаштуватись за спеціальністю на телеканали не вдалось. Тож, Катя вирішила креативно підійти до справи – переїхала до Кремнієвої долини та взяла кілька класів у Стенфордському університеті. Та з’ясувала, що є потреба у відео – продакшені. Знайшла 2-х партнерів, які погодились профінансувати ідею. Починали з малобюджетних проектів. Пропонували високу якість за низькою ціною. Тепер у Каті багато замовлень. Каже, аби досягти успіху, їй було треба вийти з зони комфорту.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Гурт Беz обмежень презентував кавер пісні "Мовчати" Скрябіна

Українські музиканти записали кавери на 16 композицій гурту "Скрябін" які звучатимуть у пригодницькому роуд-муві "Я, "Побєда" і Берлін". Нове звучання отримала пісня "Мовчати" у виконанні гурту БЕZ ОБМЕЖЕНЬ. Лідер гурту Сергій Танчинець наголосив, що його доля вже двічі поєднувала з піснею Кузьми Скрябіна. Два роки тому, вони презентували кавер, який був присвячений четвертій річниці з дня загибелі Андрія Кузьменка. І коли продюсери фільму "звернулися до нього з пропозицією створити переспів пісні, вони без жодних сумнівів погодилися. Цього разу для пісні "Мовчати" ми зробили сучасне рок звучання, доповнили новим драматичним настроєм, але головне – зберегли при цьому характер та зміст, які в них закладав Кузьма та усі автори причетні до створення цієї пісні!" – додав музикант.


Погода

У вівторок, 21 грудня, у Чикаго вдень на небі з’являться хмари, але до вечора розсіються. Без опадів. На стовпчиках термометрів +4…+5°С. До України прийшли морози, в регіонах сніжитиме. Температура вдень 5-10 градусів морозу.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: -Svoboda Express



2 views0 comments

Comments


bottom of page