top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/07/2021

Updated: Dec 8, 2021



Політика

Володимир Зеленський і Ентоні Блінкен узгодили позиції перед розмовою президентів США і РФ

Президент України Володимир Зеленський і держсекретар США Ентоні Блінкен узгодили позиції перед розмовою президентів США Джо Байдена та Російської Федерації Володимира Путіна. Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Твіттері. "Домовилися й надалі діяти спільно та скоординовано", - повідомив Зеленський. Він висловив вдячність стратегічному партнеру й союзнику – США за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. "Нічого про Україну без України", - підкреслив Зеленський. Також президент Джо Байден узгодив свої позиції з лідерами Британії, Італії, Німеччини й Франції. Як повідомили в Білому домі, спілкування лідерів п’яти західних країн відбулося в понеділок у телефонному режимі.


Економіка

Київ піднявся на 13 позицій у рейтингу найдорожчих міст для життя у світі

Британська компанія Economist Intelligence Unit опублікувала щорічний рейтинг найдорожчих міст для життя у світі Worldwide Cost of Living 2021. Київ посів 88 місце в рейтингу, піднявшись на 13 позицій. Найдорожчими містами для життя у світі стали Тель-Авів, Париж, Сінгапур, Цюріх, Гонконг, Нью-Йорк, Женева, Копенгаген, Лос-Анжелес та Осака. За даними компанії, у середньому, ціни на товари та послуги у світі зросли на 3,3% у річному обчисленні у місцевій валюті (проти зростання на 1,9% минулого року). Швидкими темпами зростали транспортні витрати, в основному, через зростання цін на нафту, а також зросли ціни у категорії відпочинку, тютюну та особистої гігієни. Наступного року очікується подальше помірне зростання вартості життя в багатьох містах, кажуть спеціалісти компанії.


США, Ілліной, Чикаго

У Сполучених Штатах набули чинності нові COVID-обмеження для в’їзду в країну

Уряд США з понеділка офіційно запровадив нові вимоги для всіх пасажирів віком від двох років мати при собі негативний COVID-тест, зроблений за один день до посадки на літак, а для іноземців - до того ж обов’язкове підтвердження повної вакцинації. З відповідною заявою виступив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, повідомляє Укрінформ. Він підкреслив, що ці вимоги стосуються всіх без виключення, хто прибуває до США літаками – американських громадян, тих, хто має посвідку на проживання, а також іноземців. За його словами, це пов’язано із додатковими заходами захисту громадського здоров’я на тлі поширення нового COVID-варіанту Омікрон.


Соціум

У деяких штатах відновлюють різдвяну традицію - відвідини Санта Клауса

Санта повертається, але дотримується особливих заходів обережності з огляду на пандемію. У каліфорнійських торгових центрах відновили призупинену торік традицію родинних фото із Санта Клаусом та його Ельфами, передає Голос Америки. До пандемії діти сідали Санті на коліна і шепотіли, що вони хочуть у подарунок на Різдво. Тепер у більшості випадків фізичний контакт обмежили. Аби для фото всі могли безпечно зняти маски, Санту помістили за спеціальну прозору ширму. До того ж, Санта та його помічники повністю вакциновані. Нині вже понад 63% американців, старших за 5 років, пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу, 20% із них уже отримали і дозу-підсилювач. У деяких штатах рівень імунізації населення іще вищий, що дозволяє місцевим бізнесам відновлювати різдвяну традицію – відвідини Санта Клауса.


Наука

Вчені розробили жувальну гумку проти коронавірусу

Вчені зі Штатів розробили жувальну гумку проти коронавірусу. Вона містить білок ACE2, який нейтралізує віруси у слині. Про це пише CNBC. «SARS-CoV-2 розмножується в слинних залозах, і ми знаємо, що коли хтось заражений чхає, кашляє або говорить, частки цього вірусу можуть передаватися іншим. Ця жуйка дає можливість нейтралізувати вірус у слині — це простий спосіб зменшити передачу інфекції», — зазначила авторка дослідження Генрі Деніелла. Під час досліджень гумка значною мірою запобігала проникненню вірусів або вірусних частинок у клітини або блокувала рецептори коронавірусу. Наразі команда працює над отримання дозволу на проведення клінічних випробувань.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Вийшов перший трейлер українського історичного екшну "Довбуш"

Вийшов перший офіційний трейлер історичного екшну "Довбуш", який розповість історію боротьби гуцулів на чолі з Олексою Довбушем проти польської шляхти. Його події розгортатимуться в Карпатах на початку 18 століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів, брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий – справедливості. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. З тих пір легенда про карпатського лицаря шириться та надихає покоління тих, хто бореться за свободу рідної землі. В український прокат фільм має вийти 12 травня 2022 року.


Погода

У вівторок, 7 грудня, у Чикаго з ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. У другій половині дня можливий дрібний сніг. На стовпчиках термометрів -3…-5°С.

В Україні дощитиме, місцями - сніг та туман. Температура повітря вдень становитиме 7-12 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: -Svoboda Express

7 views0 comments

Comments


bottom of page