top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/02/2021

Updated: Dec 8, 2021


Політика

Сполучені Штати готові запровадити санкції проти Росії, від яких утримувались раніше – Держдеп

Сполучені Штати рішуче реагуватимуть на агресивну поведінку Росії разом із союзниками в Європі, в тому числі, шляхом економічного тиску, від якого утримувались у минулому. Про це заявив у середу під час пресконференції в Ризі на міністерській зустрічі НАТО державний секретар США Ентоні Блінкен, передає Укрінформ. Він зауважив, що прибув до Риги для того, щоби скоординувати зусилля із союзниками. Та підкреслив, що наразі залишається неясним, чи прийняв президент РФ Путін рішення про вторгнення в Україну, але попри невизначеність намірів і термінів, «ми повинні підготуватися до всіх непередбачених обставин й докладати зусиль, щоби Росія змінила свій курс».

Економіка

В Чикаго вартість кукурудзи зростає п’яту сесію поспіль

1 грудня ф'ючерси на пшеницю в Чикаго зросли на понад 1% на фоні скорочення глобальних поставок і високого попиту, а вартість кукурудзи зростає п’яту сесію поспіль, повідомляє Reuters. В основі ціноутворення кукурудзи лежить базовий принцип формування — це баланс попиту та пропозиції з поправкою на фактори впливу. Минулого тижня ціни на світовому ринку зерна постраждали через занепокоєння щодо нового штаму коронавірусу Omicron, а з тим й введенням карантинних обмежень. З початком грудня ж ціни відновили зростання. Тим часом в Україні тенденція до здорожчання цін зернових продовжується.

Соціум

Очільник Каліфорнії підписав низку законів, які викликали запеклі суперечки у громаді

Усього кілька тижнів минуло з часу, як Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом переміг на виборах, після того, як опозиція вимагала його дочасної відставки. Майже одразу після оголошення результатів, Ньюсом підписав низку контроверсійних законів, з якими йшов на вибори і які викликають запеклі суперечки в каліфорнійській громаді, передає Голос Америки. Один з них зобов’язує оснащувати шкільні туалети для дівчат безкоштовними засобами гігієни. У 2024 році у Каліфорнії запрацює закон, який забороняє супермаркетам розділяти за гендерним відношенням дитячі іграшки та зубні щітки. Ще більш суперечливим є закон згідно з яким чоловікам забороняється знімати презерватив під час статевого акту без згоди партнера. Серед інших спірних законів– заборона продажу газонокосарок на бензині та заборона для ресторанів видавати відвідувачам пакетики з кетчупом та інші одноразові приправи, якщо вони їх не просять.

Здоров`я

У США зафіксували перший випадок "Омікрона"

У Сполучених Штатах зафіксували перший випадок поширення штаму коронавірусу Омікрон", передає CNN. Випадок зараження виявлений у штаті Каліфорнія. Інфікована людина раніше повністю була вакцинована від COVID-19. Вона прибула з ПАР 22 листопада. Раніше президент Джо Байден назвав цей штам "приводом для занепокоєння, а не паніки", а також розповів, що американські медики вже почали вивчення нового штаму, а його уряд готовий до різних сценаріїв розвитку ситуації. Нагадаємо, варіант коронавірусу "Дельта"-поки що домінує як у всьому світі, так і в Сполучених Штатах. Штам Омікрон виявили у 23 країнах. ВООЗ прогнозує, що ця кількість зростатиме.

Авто – мото

Баварці презентували новий BMW i7

Баварські інженери презентували новий люксовий автомобіль BMW i7. На великій батареї седан зможе проїхати від одного заряду 643 кілометри. I7 матиме спільну платформу з новим кросовером BMW iX. Це означає, що власник зможе обрати між двигуном потужністю 322 к.с. та 516 к.с. Останній може розігнати iX від 0 до 100 км/год усього за 4,6 секунди. Новинка буде доступна з батареєю на 71 та 105 кВт. Також німці додали надпотужну швидку зарядку. Усього за 30 хвилин, вона зможе повністю поповнити запас електроенергії. Новинка має стриманий дизайн і оновлений салон. Автівка з’явиться на дорогах світу 2023 року і коштуватиме у базовій комплектації 120 тисяч доларів.

Мистецтво, культура і шоу-біз

YouTube оприлюднив рейтинг найпопулярніших відео серед українців

Відеохостинг YouTube оприлюднив щорічний рейтинг найпопулярніших відео серед українців. Більше всього люди дивилися розважальний контент, серіали, телевізійні шоу та інтерв'ю з відомим людьми. Найбільшу цікавість в українців викликало відео розслідування Олексія Навального "Палац для Путіна. Історія найбільшого хабаря". Що ж стосується музичних відео, то топ найбільш популярних очолила співачка Світлана Лобода та її кліп на пісню "Родной". Також глядачам в Україні припав до смаку хіт від румунської співачки Minelli Rampampam, нові пісні від NK та Тіни Кароль, дует Макса Барських та Zivert, а також трек від Wellboy "Гуси".

Погода

У четвер, 2 грудня, у Чикаго увесь день буде хмарно і тільки ввечері проясниться. Без опадів. Вдень до +12°С.

В Україні хмарно з проясненням, у більшості регіонів очікується мокрий сніг. Водночас температура повітря підвищиться. Вдень 4-9 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: -Svoboda Express


9 views0 comments

Comments


bottom of page