top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/23/2020



Політика

Лідери «великої двадцятки» домовились про замороження боргів і вакцину для всіх

Країни Групи двадцяти підтвердили свою керівну глобальну роль і відповідальність у світі в умовах пандемії та в епоху після COVID-19. Про це йдеться у декларації лідерів країн Великої двадцятки за результатами саміту, що відбувся цими вихідними під головуванням Саудівської Аравії. "Велика двадцятка" домовилася продовжити заморозку заборгованості у найбідніших країнах до червня наступного року. Лідери також пообіцяли докласти зусиль, щоб постачати ліки, тести та вакцини проти COVID-19 за доступною ціною і у всьому світі. У G20 також нагадали про виділення нагальних ресурсів на потреби глобальної системи охорони здоров’я, підтримки досліджень, сталого розвитку, виробництва вакцин.


Економіка

Доза вакцини Moderna буде коштувати 25-37 доларів

Вартість антикоронавірусної вакцини від американської фармакологічної компанії Moderna коштуватиме урядам держав від 25 до 37 доларів, в залежності від обсягів замовлення. Про це розповів генеральний директор компанії Стефан Бансел німецькому тижневику Welt am Sonntag. «Це справедлива ціна, якщо врахувати витрати на систему охорони здоров'я, коли хтось серйозно захворів на COVID-19. Ми не зацікавлені в максимальному прибутку», - заявив він. За словами Бансела, Moderna планує виготовити 20 мільйонів доз вакцини до кінця року, «невелика частина» з яких буде доступна в Європі. Компанія заявила, що ефективність її вакцини становить понад 94%.


Соціум

За яких умов Україна піде на повний локдаун

В Україні декілька днів поспіль фіксують антирекорди захворюваності на COVID-19 – понад 14 тис. людей за добу. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов назвав нову цифру, за якої МОЗ вимагатиме повного локдауну: 30 тисяч хворих кілька діб підряд. Раніше влада заявляла про необхідність повної зупинки економіки при 9,5 тисячах нових хворих на добу, а відтак – при 15 тисячах. Проте, як пояснив головний лікар країни, кількість ліжок, готових прийняти хворих на ковід, зростає, тому й загроза колапсу медичної системи відсувається. Максим Степанов й надалі покладає надії на «локдаун у вихідні».


Авто-мото

Mercedes офіційно презентував Maybach S-Class нового покоління

Компанія Mercedes офіційно презентувала Maybach S-Class нового покоління. Новинка має на 180 мм більшу колісну базу, що дозволило зробити простір для задніх пасажирів ще більш просторим. Автівка щедро прикрашена хромованими деталями, покликаними підкреслити високий статус власника. В ході презентації була представлена ​​тільки одна модель: Mercedes-Maybach S580, яка приводиться в рух 4-літровим турбомотором на 496 к.с. Машина оснащується пневмопідвіскою з системою Mercedes Active Body Control, яка дозволяє змінювати налаштування кожного амортизатора окремо. Вартість автомобіля поки не оголошена.


Діаспора

Кредитівки у США - фінансова база для української громади

Понад 3 млрд доларів - такий актив українських кредитних спілок США, які об’єднують 100 тисяч родин, і мають понад 50 представництв у 9 штатах. Вони стали фінансовою базою української громади у США, передає Голос Америки. Кредитівку "Самопоміч" заснували у 1952. Тоді її активи становили 52 тис. доларів. У 2020 вони перевищили 380 млн. Збільшення членів та статків почалося з кінця 80-х після того, як розпався Радянський союз і багато людей емігрувало до Америки. Наразі Кредитівка «Самопоміч» нараховує 12 тис. членів. У кредитівці не тільки обслуговують українською, а й допомогають розібратись як встановити своє життя в США. Також важливий чинник проценти за кредитами та депозитами. Через те, що кредитівка є неприбутковою організацією, зароблені протягом року гроші розподіляються між членами у вигляді низької комісії за послуги. 20% заробітку кредитівки "Самопоміч" іде на фінансування закладів української громади.


Мистецтво, культура і шоу-біз

American Music Awards 2020: названо імена переможців

Музична премія American Music Awards 2020 опублікувала список переможців на своєму сайті. Цього року через пандемію COVID-19 церемонію проводили у прямому ефірі у залі Microsoft Theater у Лос-Анджелесі за присутності невеликої кількості глядачів. Тейлор Свіфт здобула звання співачки року. Також американська поп-зірка забрала нагороди за найкращий відеокліп та стала улюбленою поп/рок співачкою. Таким чином, вона має у своєму музичному арсеналі 32 нагороди, що робить її абсолютною рекордсменкою в історії премії American Music Awards. Попереднім рекордсменом був Майкл Джексон, який мав 24 премії. Кращим співаком року за версією музичної премії став Джастін Бібер.


Погода

У понеділок, 23 листопада, у Чикаго буде хмарно, але без опадів. На стовпчиках термометрів вдень +5°С.

В Україні місцями дощитиме, подекуди опади будуть зі снігом. На дорогах ожеледиця. Вдень від 0 до 5 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

コメント


bottom of page