top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/12/2020



Політика

У Техасі запропонували винагороду за докази порушень на виборах

Заступник губернатора штату Техас Ден Патрик, на підтримку «спроб Дональда Трампа встановити факти фальсифікації виборів», пропонує винагороду аж до мільйона доларів за докази порушень, повідомляє The Hill. Кожен, хто надасть інформацію, яка призведе до арешту і засудження, отримає щонайменше 25 тисяч доларів – обіцяє віце-губернатор. Чинний президент Дональд Трамп подякував Патрику за допомогу. Як повідомляє видання The Washington Post, у штаті Джорджія відбудеться перерахунок голосів відданих на виборах президента у ручну. Тим часом адміністрація Трампа розпорядилася затримати всі офіційні привітання від іноземних лідерів на адресу Байдена, повідомляє CNN.


Економіка

Українські суди гірші за корупцію, вважають інвестори

Вперше за п'ять років недовіра до судів очолила список перешкод для іноземних інвестицій в Україну. Такими є результати опитування, проведеного Європейською Бізнес Асоціацією (ЄБА), інвестиційною компанією Dragon Capital та Центром економічної стратегії, повідомляє ВВС. Ці дві проблеми є найважливішими і для стратегічних, і для портфельних інвесторів, які вкладають гроші в українські державні цінні папери та акції підприємств. І вони обидві фігурують на перших місцях останні п'ять років, хоча й помінялися позиціями лише цього року. На третьому місці серед перешкод для інвесторів - монополізація ринків та українська "олігархономіка".


Соціум

В Україні запровадили карантин вихідного дня

Уряд України запровадив новий антиковідний захід — карантин вихідного дня через зростання захворюваності на коронавірус. Замість повного локдауну, який вже діє в багатьох країнах ЄС, Міністерство охорони здоров’я запропонувало обмежити роботу сфери послуг у вихідні. З 14 листопада у суботу та неділю мають закрити все, крім продуктових магазинів, аптек, транспорту та заправок. Заклади громадського харчування можуть працювати тільки "на винос". Закриють також салони краси, фітнесзали, басейни. Не працюватимуть заклади культури. Бізнесмени кажуть, що таке рішення призведе до падіння продажів удвічі. Вони виходять на акції протесту і публікують відкриті звернення.


Спорт

Українець Сергій Богачук проведе бій з американцем Брендоном Адамсом

Непереможений український боксер першої середньої ваги Сергій Богачук проведе бій у Голлівуді (США) проти експретендента на титул чемпіона світу американця Брендона Адамса. Поєдинок відбудеться 3 грудня, повідомляє Klitschko-brothers.com. Українець вийде в ринг під час шоу Ring City USA. Бій транслюватиметься на каналі NBC Sports Network. Нагадаю, на профі-рингу 25-річний уродженець Вінниці Богачук виграв нокаутом усі свої 18 боїв. 31-річний Адамс з Лос-Анджелеса має 21 перемогу (13 - нокаутом) та 3 поразки.


США, Ілліной, Чикаго

У США урочисто відзначили День ветеранів

11-го листопада у США відзначили День ветеранів. По всій країні відбулись урочисті церемонії із вшанування тих, хто служив у збройних силах країни. Президент США Дональд Трамп та перша леді Меланія Трамп, взяли участь у церемонії покладання квітів до Могили невідомому солдатові на Арлінгтонському цвинтарі у Вашингтоні. Зазвичай тисячі глядачів приходять подивитись на церемонію. Однак, цього року, з огляду на поширення пандемії COVID-19, подія відбулась без публіки. У заяві до Дня ветеранів, президент Трамп наглосив на реформах, які його адміністрація провели в Міністерстві у справах ветеранів. Джо Байден також звернувся до ветеранів з промовою.


Діаспора

Українці світу відзначили річницю закінчення Першої світової війни

У Світовому конґресі українців (СКУ) з нагоди 102-ї річниці завершення Першої світової війни віддали шану всім, хто боронить свої держави в захисті прав і свобод, і особливо захисникам суверенітету України та її народу від російської агресії. «Хоча цього року більшість церемоній Дня пам'яті пройде віртуально, гідно вшануймо героїв. Пам’ятаймо про них!», - закликали в СКУ. Також в Українсько-канадському меморіальному парку Торонто в рамках відзначення Дня пам’яті днями відбулося вшанування канадців, у тому числі українського походження, що загинули під час Другої світової війни, а також у війнах та конфліктах, в яких Канада брала участь.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Apple-Man: з'явився трейлер першого у світі фільму про ЗСЖ-супергероїв, знятий українцем

З'явився офіційний трейлер нового супергеройського фільму «Apple-Man». Це продовження однойменного короткого метра про супергероїв, який викликав резонанс у США. Комедійний бойовик став першим українським фільмом, який знімався у LED-студії з віртуальними декораціями Unreal Engine. Крім того, це перший фільм у світі, який знімає робот, синхронізований з віртуальним світом. «Коли я спілкуюся з колегами з США, вони не вірять в те, що у нас в Україні є всі ті ж технології, що і в Голлівуді», – розповідає режисер картини Василь Москаленко. Головна особливість «Apple-Man» – популяризація здорового способу життя.

Погода

У четвер, 12 листопада, у Чикаго хмари з’являться з ранку та протримаються до самого вечора. Без опадів. Вдень повітря прогріється до +11…+12°С.

До України йде похолодання, туман і заморозки. Опадів не прогнозують. Вдень обіцяють від +5 до +7 градусів тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page