top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/09/2020

Updated: Oct 9, 2020



Політика

Дональд Трамп відмовляється проводити дебати з Джо Байденом у віртуальному режимі

Комісія з президентських дебатів США виступила з пропозицією провести другі передвиборчі дебати між кандидатами в президенти 15 жовтня в Маямі у віртуальному режимі, щоб захистити здоров‘я та безпеку всіх причетних. В ході дебатів, планується, що кандидати відповідатимуть на питання глядачів. Президент США Дональд Трамп заявив, що не буде брати участь в дебатах у віртуальному режимі. Виборчий штаб Байдена заявляв про готовність їхнього кандидата до дискусії в форматі онлайн.


Економіка

Всесвітній економічний форум в 2021 році пройде не в Давосі

Всесвітній економічний форум, який зазвичай проходить в Давосі, наступного року буде перенесений з січня на травень і відбудеться в швейцарському Люцерні при дотриманні всіх умов, що гарантують здоров'я та безпеку учасників, - повідомляють організатори заходу. Тема форуму - «Велике перезавантаження». Учасники обговорять, що потрібно зробити для вирішення найбільш нагальних проблем світу, спробують «розробити спільний шлях відновлення». Крім того, в кінці січня пройде онлайн-форум «Давоські діалоги», в ході якого світові лідери поділяться своїми поглядами на ситуацію в світі.


Соціум

В Україні розпочали підготовку до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на COVID-19

Міністерство охорони здоров’я України починає підготовку до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на COVID-19. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов у відеозверненні на Facebook. За його словами, ситуація з поширенням коронавірусу серйозніша, ніж будь коли від початку пандемії. В Україні "майже щодня" фіксують антирекорди за кількістю виявлених інфікованих коронавірусом. За минулу добу було зафіксовано понад 5 тис випадків. У лікарнях через COVID-19 стрімко заповнюються ліжка. Міністр також заявив, що Україна не може піти за прикладом деяких країн на повний локдаун, через стан економіки.

США, Ілліной, Чикаго

Аляска - у "чорному" списку Чикаго

Представники охорони здоров'я у Чикаго додали ще один штат і видалили 2 інших з наказу, який вимагає від всіх, хто прибуває в місто зі штату, де в середньому щодня реєструється більше 15 випадків COVID-19 на 100 тис. жителів, дотримувалися 14-денного карантину. Аляска приєдналася до карантинного списку штатів, а Джорджія і Техас були виключені з нього. Представники органів охорони здоров'я також рекомендують утриматися від поїздок в Індіану. Жителі, які порушили наказ, повинні сплатити штраф на суму від 100 до 500 доларів в день, але не більше як $7000.


Діаспора

Науковиця з України отримала у США престижну нагороду MacArthur

Професорка молекулярної та клітинної біології Поліна Лішко, яка працює в сфері репродуктивної фізіології в університеті Берклі в Каліфорнії, отримала престижну американську нагороду “для геніїв” MacArthur, а також 625 тисяч доларів на дослідження протягом наступних п’яти років. Її праця дозволила розробити новий негормональний засіб контрацепції для жінок і може дозволити розробку нових унісекс-контрацептивів та контрацептивів для чоловіків. Поліна працює разом із своїм чоловіком Юрієм Кірічком. Вони обоє закінчили Інститут фізіології імені Богомольця в Києві, а згодом перебрались працювати до США.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Віра Брежнєва випустила сингл з трьома версіями нової пісні Sestra

Українська співачка Віра Брежнєва представила нову пісню Sestra. Вперше її трек вийшов у форматі максі-синглу відразу з двома альтернативними версіями від різних саунд-продюсерів. Вєра Брежнєва продовжує музичні експерименти, розпочаті з виходом альбому "V". «Ми спробували відчути цю пісню з різних сторін і запросили кількох саунд-продюсерів. Але в результаті отримали три унікальних композиції, з яких так і не змогли вибрати кращу, тому і вирішили порадувати слухачів відразу трьома версіями» - каже співачка. Автором музики і слів традиційно виступив Костянтин Меладзе.

Погода

У п'ятницю, 9 жовтня, у Чикаго хмари, які з'являться вдень, протримаються недовго - ввечері очікується ясна погода. Без опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +25°С. До Україні поволі повертається тепло і бабине літо, але місцями будуть дощі та туман. Вдень повітря прогріється до +17-22 градусів.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

9 views0 comments

Comments


bottom of page