top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/27/2020



Політика

Заступник Держсекретаря США Стівен Біган зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським у Кривому Розі

Президент Володимир Зеленський у рідному Кривому Розі зустрівся із заступником Держсекретаря США Стівеном Біганом, який запевнив, що Україна є стратегічним партнером США й має двопартійну підтримку, повідомили у прес-службі глави держави. Спілкування відбулося після телефонної розмови Володимира Зеленського з Держсекретарем США Майком Помпео. На зустрічі сторони обговорили стан перемовин щодо закінчення війни на Донбасі та просування до миру в Мінському й Нормандському форматах, події в Білорусі, а також стратегію дій держав в умовах пандемії. Крім того, Володимир Зеленський і заступник Державного секретаря США відвідали одне з найбільших підприємств-виробників сталевого прокату в Україні "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Економіка

Компанії українських олігархів в Америці отримали позику за урядовою програмою США

Американська вугледобувна компанія United Coal, що належить українському олігарху Рінату Ахметову, отримала 21 млн доларів позики в рамках програми уряду США Paycheck Protection Program, спрямованої на допомогу підприємцям втримати працівників під час економічної кризи, спричиненої пандемією. Кредити потім може бути списано, за умови, якщо вони збережуть всі робочі місця. Урядову допомогу отримали також компанії Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, яких Мін’юст США звинувачує в розкраданні та відмиванні грошей. Пакет допомоги уряду не мав обмежень через громадянство.

Соціум

Україна продовжує карантин і закриває кордони для іноземців

Адаптивний карантин в Україні Кабмін продовжив, цього разу до кінця жовтня. До таких дій українську владу спонукало зростання захворюваності в останні тижні. Уряд також посилив карантинні обмеження. Навіть у відносно благополучних з епідемічної точки зору "зелених" регіонах закриють дискотеки, розважальні заклади, нічні клуби; заборонять, за деякими винятками, концерти. Уряд анонсував також закриття кордонів для іноземних громадян на місяць за деякими винятками. Таке рішення пов'язане з погіршенням епідемічної ситуації в Україні.


Технології

Український додаток Reface вийшов на перше місце в AppStore

Український додаток Reface обійшов популярні TikTok і Netflix та посів перше місце в американському AppStore. Про це у своєму Facebook написав один із керівників компанії-розробника RefaceAI Олесь Петрів. Також Reface посів друге місце у списку всіх додатків на AppStore, поступившись лише додатку для онлайн-зустрічей Zoom. Reface — це додаток, який дозволяє змінювати на фото і відео обличчя однієї людини на інше. Його часто використовують американські блогери та інші впливові в соцмережах користувачі.


Здоров`я

У США змінили рекомендації щодо тестування коронавірусу

У понеділок в Центрах з контролю і профілактики захворювань США (CDC) оголосили, що люди, які тісно контактували з хворими на COVID-19 «не обов'язково повинні здавати аналіз», якщо у них відсутні симптоми вірусу. Раніше тестування проходили всі, хто вступав з інфікованими у тісний контакт. Жодних пояснень раптової зміни не надано. Експерти занепокоєні тим, що нова рекомендація може призвести до зменшення кількості тестувань, передає Голос Америки. Представник Міністерства охорони здоров'я США сказав, що для отримання направлення на аналіз на коронавірус, слід проконсультуватися з лікарем.


США, Ілліной, Чикаго

У Кеноші тривають заворушення, є жертви

Поліція міста Кеноша, у штаті Вісконсін, де відбуваються заворушення та протести, розшукує озброєного вогнепальною зброєю чоловіка після того як протягом ночі у місті було вбито 2-х та поранено ще одну особу. Напередодні місцева поліція повідомила про комендантську годину у місті та закликала громадян залишатися дома заради власної безпеки. Губернатор штату Тоні Еверс запровадив надзвичайний стан. До міста, де третю добу тривають протести після того, як поліціянти стріляли в афроамериканця направлять правоохоронців. Про це у Twitter написав президент США Дональд Трамп.


Мистецтво, культура і шоу-біз

З'явилась перша онлайн-бібліотека українських короткометражок

В Україні запрацювала перша масштабна онлайн-бібліотека українського короткометражного кіно Ukrainian Short Films. Її створює громадська організація Wiz-Art за підтримки Українського культурного фонду. Як розповіли творці, це допоможе вивести українське короткометражне кіно у більш чіткий фокус міжнародних представників. Одна з цілей - збереження індустрії робіт українських режисерів від початку ХХ століття до сьогодні. База доступна українською та англійською. Українські режисери та режисерки можуть розміщувати безкоштовно свої фільми у базі та спілкуватися з кураторами щодо показів стрічок на міжнародних кіномайданчиках та фестивалях.


Погода

У четвер, 27 серпня, у Чикаго протягом усього дня триматиметься хмарна погода. Ввечері очікується дощ. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до позначки +33°С.

На Америку суне найпотужніший за весь 2020 рік шторм Лаура. Найбільше дістанеться штатам Луїзіана та Техас, їхня влада оголосила про масштабну евакуацію. Швидкість вітру перевищує 220 кілометрів за годину. Буревію присвоїли 4-ту з 5-ти можливих категорію небезпеки.

В Україні у західних, північних та деяких центральних областях короткочасні дощі, місцями грози; на решті території без опадів. Температура вдень +26-31°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

17 views0 comments

Comments


bottom of page