top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/21/2022


Політика

Посли ЄС схвалили сьомий пакет санкцій для Росії

Посли країн-членів Європейського Союзу схвалили сьомий пакет санкцій для Росії через війну, яку вона веде проти України. Відповідне рішення було ухвалено в середу в Брюсселі в рамках засідання Комітету постійних представників (Coreper), повідомив європейський дипломат. Очікується, що буде запроваджено заборону на імпорт російського золота. Також буде застосовано обмежувальні заходи до 55 осіб та посилено контроль за товарами і технологіями подвійного призначення.


Війна РФ проти України

В Пентагоні розповіли про засідання "Рамштайн-4"

США надали Україні 12 установок реактивного залпового вогню HIMARS і планують надати ще 4 такі установки, заявив очільник Пентагону Ллойд Остін за результатами засідання Міжнародної контактної групи з оборонної допомоги Україні. Чехія, Польща та Велика Британія звернулись до виробників своїх країн, щоб збільшити виробництво задля допомоги Україні. А країни Балтії та Австралія надають оборонну допомогу із власних запасів. Польща, відзначив Остін, вже надала оборонне обладнання Україні більш ніж на 1,7 млрд дол, а Норвегія співпрацює зі США над поставкою систем протиракетної оборони NASAMS.


Економіка

Група кредиторів України погодилась з відтермінуванням виплат за зовнішнім боргом

Група кредиторів України, до якої входять США, Канада, Франція, Німеччина, Японія та Велика Британія, погодились із проханням України про відтермінування виплати за зовнішніми боргами. Кредитори висловили солідарність з Україною "в цих надзвичайних обставинах", засвідчили їй свою підтримку а також зауважили, що Україна до теперішнього часу "зразково дотримувалась обслуговування боргу".


Соціум

Премія українському народу та промова Олени Зеленської в Конересі

У США дружина президента України Олена Зеленська отримала адресовану всьому українському народу премію Dissident Human Rights Award. Це сталося у Меморіалі пам’яті жертв комунізму у Вашингтоні. Цьогоріч уперше нею відзначили не конкретну людину, а весь народ України за “мужню боротьбу за свободу проти агресивної війни Росії”. У середу Олена Зеленська виступила із промовою в американському Конгресі. Подякувавши американському народу, Конгресу і президенту Байдену за підтримку, «щоб допомогти нам вистояти і захистити мільйони українців», також вона попросила більше зброї для України.


США, Ілліной, Чикаго

Ціни на бензин у США опустилися до мінімуму за останні два місяці

Середня вартість бензину у США становить 4,46 дол за галон - вперше з травня вона опустилася нижче за позначку $4,5, скоротившись на 10%. Про це свідчать дані Американської автомобільної асоціації. "Постійне падіння пояснюється зниженням внутрішнього попиту на бензин на заправних станціях і значно нижчою світовою ціною на нафту. Вартість бареля нафти становить близько 90 доларів США, порівняно зі 110 доларами два тижні тому", - пояснили в асоціації. Найдешевший бензин зараз у штатах Південна Кароліна, Техас та Джорджія (4,02, 4,03 долара). Найдорожчий - у штаті Каліфорнія – 5,8 доларів.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Rolls-Royce відбудує зруйновану росіянами амбулаторію на Сумщині

Британська машинобудівна компанія Rolls-Royce відбудує амбулаторію на Сумщині, яку в березні зруйнував снаряд росіян. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України. Ще 17 березня в результаті прямого влучання, амбулаторія в селі Хухра Охтирського району була зруйнована вщент. Частину коштів на відновлення української амбулаторії зібрали безпосередньо працівники «Rolls-Royce». Ще частину перерахує компанія. Відбудова амбулаторії обійдеться в 13 млн грн та триватиме 6 місяців.


Погода

У четвер, 21 липня, у Чикаго хмари з'являться лише вдень і протримаються недовго, до того ж йтиме дощ, проте ближче до вечора він закінчиться. Стовпчики термометрів піднімуться до +35°С.

В Україні буде переважно сухо, короткочасні дощі йтимуть лише на Лівобережжі. Вдень 22-27°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

0 views0 comments
bottom of page