top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/18/2022

Updated: Jul 19, 2022


Політика

Володимир Зеленський відсторонив від посади генпрокурорку Венедіктову та усунув голову СБУ Баканова

Президент Володимир Зеленський відсторонив від виконання обов’язків генеральну прокурорку Ірину Венедіктову та керівника Служби безпеки Івана Баканова. Відповідні укази оприлюднені на сайті Офісу президента. Баканова звільнили відповідно до статті Дисциплінарного статуту ЗСУ, у якій йдеться про невиконання службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків. Поки немає відомостей про те, хто найближчим часом керуватиме СБУ. Виконуючим обов'язки генпрокурора Зеленський призначив Олексія Симоненка, заступника Венедіктової.


Війна РФ проти України

Росія втратила понад 30 відсотків своєї сухопутної бойової ефективності

Росія втратила понад 30% своєї сухопутної бойової ефективності, заявив в інтерв'ю каналу BBC голова оборонного штабу міністерства оборони Великобританії адмірал Тоні Радакін. Російські сили серйозно сприймають загрозу контрнаступу українських військових на півдні, повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на свою розвідку. Росія зміцнює оборонні позиції на окупованих територіях півдня України – це включає переміщення живої сили, техніки та оборонних запасів між Маріуполем і Запоріжжям, у Херсоні. Російські сили в Мелітополі також посилюють заходи безпеки, додали у відомстві.


Економіка

Фонд, який фінансував «Північний потік-2», хоче розірвати зв'язки із проектом

Німецький громадський фонд, створений для сприяння російському Газпрому в завершенні будівництва газопроводу Північний потік-2, хоче розірвати всі зв'язки з проектом, повідомляє агентство Reuters. Для цього фонду доведеться заплатити 12 мільйонів євро, щоб погасити свої зобов'язання перед дочірньою компанією Nord Stream 2 AG. Про це повідомив газеті Welt am Sonntag голова фонду Ервін Зеллерінг. У лютому Німеччина призупинила будівництво газопроводу вартістю 11 мільярдів доларів. Незабаром після цього прем'єр-міністр землі Мекленбург - Передня Померанія оголосив, що фонд буде ліквідовано.


Соціум

США не бачать ознак, що надану зброю Україна може вивозити контрабандою

США не бачать ознак, що надану зброю Україна може вивозити з країни як контрабанду, заявив військовий представник Пентагону, передає Голос Америки. Він додав: «Ми також ніде більше не бачимо ознак того, що ця зброя була передана будь-кому, крім ЗСУ». Водночас посол України в США Оксана Маркарова вважає, що такого рівня співпраці і взаємної прозорості між Києвом і Вашингтоном, як нині, досі не було. За її словами, Україна надає партнерам повне розуміння того, як використовує надані кошти та зброю - наскільки це можливо в умовах активних бойових дій. Окрім обміну інформацією з Пентагоном і Білим домом українська влада постійно інформує також Конгрес.


США, Ілліной, Чикаго

Прітцкер скасовує вимоги щодо вакцинації у коледжах: оновлені COVID-правила

Адміністрація губернатора Іллінойса Джея Б. Прітцкера оголосила про зміни у стратегіях штату з пом'якшення наслідків COVID. Відповідно до них, від студентів коледжів, викладачів та співробітників більше не потрібно вимагати докази вакцинації проти COVID. Крім того, буде пом'якшено вимоги до тестування нещеплених співробітників установ тривалого догляду та лікарень. Тестування, яке проводилося щотижня, тепер буде потрібно лише один раз на тиждень у районах, де існує «помірна передача» COVID на рівні спільноти. Вимоги щодо вакцинації залишаться чинними для співробітників шкіл K-12, а також дитячих садків, державних установ колективного догляду та інших місць, не сертифікованих CMS.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

YUNA-2022: названі імена лауреатів цьогорічної премії

В онлайн-форматі відбулася одна з головних подій року у світі музики –11-та церемонія вручення премії YUNA-2022. Володаркою статуетки як найкраща співачка стала Настя Каменських. Найкращим співаком року - Артем Пивоваров. Найкращим естрадним хітом названо "Не стримуй погляд" Ірини Білик. У номінації найкращий попгурт два переможці – KALUSH і KAZKA. Найкращий рокгурт: The HARDKISS. Усі статуетки цьогоріч будуть продані на благодійному аукціоні на підтримку України.


Погода

У понеділок, 18 липня, у Чикаго день обіцяє бути ясним та безхмарним. Опадів не передбчається. Стовпчики термометрів піднімуться до +30…+32°С.

В Україні дощитиме в усіх областях. Натомість буде тепло, температура становитиме від +28 до +31°.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

0 views0 comments
bottom of page