top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/15/2022

Updated: Jul 15, 2022


Політика

На Заході відреагували на удари по Вінниці

Генеральний секретар ООН засудив напад у Вінниці, під час якого, за повідомленнями українського уряду, ракетними ударами було вбито щонайменше 22 людини, включаючи трьох дітей. а також більше 100 людей зазнали поранень. Посол США в Україні Бріджит Брінк, а також її британська колега поставила цей напад в контекст розслідування воєнних злочинів. «Росія має бути офіційно визнана державою-терористом, адже жодна інша країна світу не становить такої терористичної загрози і не дозволяє собі щоденно знищувати ракетами та артилерією мирні міста і "звичайне людське життя". Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення.


Війна РФ проти України

За тиждень Україна не втратила жодного метра землі — Генштаб

Упродовж останнього тижня Збройні сили України не втратили жодного метра землі, хоча окупанти намагалися атакувати. Про це повідомив заступник начальника управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов. Як припускають аналітики Інституту вивчення війни (ISW) російські окупанти, імовірно, незабаром почнуть більш масштабний і рішучий наступ уздовж лінії Слов'янськ-Сіверськ-Бахмут. Окупанти взяли оперативну паузу, водночас проводили обмежені наземні атаки на цьому напрямку.


Економіка

США дозволили низку транзакцій з Росією

Сполучені Штати Америки тимчасово дозволили проводити низку транзакції з Росією, зокрема виключили з санкційного списку дочірню компанію "Альфа-Банку" в Казахстані та дозволили проводити операції з колишньою дочкою "Газпрому". Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США видало генеральні ліцензії на транзакції з Росією, пов'язані з продовольством, насінням, добривами, ліками та медичним обладнанням.


Соціум

45 країн домовились координувати розслідування воєнних злочинів, скоєних в Україні

У четвер на конференції в Гаазі - штаб-квартирі Міжнародного кримінального суду Сполучені Штати та понад 40 інших країн домовились координувати розслідування воєнних злочинів, скоєних, за підозрами, в Україні. Рішення було прийняте невдовзі після того як Росія провела ракетний удар по Вінниці, в результаті якого загинули мирні жителі. Спільну заяву зокрема підписали країни Європейського Союзу, Велика Британія, Сполучені Штати, Канада, Мексика та Австралія.


Здоров’я

ВООЗ закликає уряди країн повернути масковий режим

Всесвітня організація охорони здоровʼя закликала уряди всіх країн світу повернути загальну вимогу до маскового режиму. Цей заклик пояснили збільшенням кількості смертей від коронавірусу, повідомляє Sky News. Генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус наголосив, що зняття коронавірусних обмежень не означає, що хвороба зникла, а пандемії настав кінець. Субваріанти «Омікрону» продовжують викликати нові хвилі захворювань, госпіталізацій і смертей по всьому світу.


США, Ілліной, Чикаго

Посольство США закликає американців негайно виїхати з України

Посольство США в офіційній заяві закликало своїх громадян не в’їжджати в Україну, а тих, хто перебуває в Україні, негайно виїхати через військові атаки з боку Росії, активні бойові дії та невизначені умови безпеки. В установі радять виїжджати приватним наземним транспортом, якщо це безпечно. Крім того, посольство закликає уникати великих зібрань та організованих заходів, оскільки вони можуть стати російськими військовими цілями будь-де в Україні, включно з її західними регіонами.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Українська поетеса Ліна Костенко отримала Орден Почесного легіону

Українська поетеса та письменниця Ліна Костенко отримала Орден Почесного легіону в посольстві Франції у Києві. «Для мене це була абсолютна несподіванка, тому що я належу до всесвітньо невідомої літератури. І раптом така відзнака”, – сказала Ліна Костенко про подію. Також вона додала, що справді любить Францію. І має вірші та твори про Францію. Орден Почесного легіону — найвища нагорода у Франції, яку присуджує президент республіки за військові або цивільні заслуги.


Погода

У п`ятницю, 15 липня, у Чикаго небо буде вкрите хмарами весь день. Йтиме дощ, ввечері ще й з грозою.На стовпчиках термометрів +25…+28°С.

В Україні наприкінці тижня також будуть дощі та грози. Температура вдень 26-31°.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express





2 views0 comments
bottom of page