top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/13/2022


Політика

Рамштайн - 4: у Пентагоні назвали дату та формат зустрічі

Чергова зустріч контактної групи з оборони України (UDCG) — "Рамштайн-4" відбудеться 20 липня в онлайн-режимі, про це йдеться у повідомленні Пентагону за результатами телефонної розмови міністрів оборони США та України Ллойда Остіна і Олексія Резнікова. Остін надав українському колезі оновлену інформацію про допомогу США в галузі безпеки України. Резніков своєю чергою розповів про ситуацію на фронті. Міністри також обговорили порядок денний "Рамштайн-4".


Війна РФ проти України

Іран готується надати Росії кілька сотень безпілотних літальних апаратів

Новина про можливе постачання Росії іранських дронів свідчить про труднощі російського війська в Україні, втім якщо угода станеться, у росіян можуть з'явитися серйозні бойові безпілотники та дрони-камікадзе. Про це пишуть міжнародні експерти, реагуючи на нещодавні заяви з Білого дому, передає Голос Америки. У понеділок радник президента США з нацбезпеки Джейк Салливан заявив, що Іран готується у прискорені терміни надати Росії кілька сотень безпілотних літальних апаратів. Російські провладні ЗМІ заперечують цю інформацію.


Економіка

Ціни в Україні зросли на 21,5%

У червні 2022 року споживча інфляція в Україні пришвидшилася до 21,5%. У місячному вимірі ціни зросли на 3,1%, повідомляє Нацбанк України. До цього часу зростання цін стримували: фіксація офіційного курсу гривні до долара США та тарифів на газ і тепло, а також часткове налагодження поставок продукції. Зокрема, прискорилося подорожчання м'ясних та рибних продуктів, олії, маргарину, борошняних виробів та безалкогольних напоїв; товарів для дому. Зростала вартість послуг (на 14,3%). Подорожчання сирих продуктів значно прискорилося.


Вартість євро та долара зрівнялися вперше з 2002 року

На світовому ринку котирування долара та євро зрівнялися через ризики рецесії єврозони та стрімке підвищення ключових ставок США. Про це відомо з даних Investing. Востаннє котирування євро та долара перебували на паритету у листопаді 2002 року. Курс євро останні декілька тижнів знижувався відносно долара і трейдери дедалі частіше казали про неминучість паритету двох валют. Причина – зростання ризику рецесії єврозони на тлі припинення постачання газу Росією до Європи.


Здоров’я

У США оголосили нові заходи проти поширення нового високозаразного штаму коронавірусу BA.5

Білий дім оголошує нову стратегію боротьби з коронавірусом на тлі зростання кількості повторних заражень новим штамом коронавірусу BA.5 та зростання кількості шпиталізацій по всій країні. Серед заходів, надання ще більшого доступу до вакцин, бустерів та засобів лікування, таких як антивірусний препарат Paxlovid, захист людей з низьким імунітетом, покращення доступу до тестів та високоякіних масок, також надання чітких рекомендацій щодо їхнього використання та заохочення власників будинків до покращення систем провітрюваня.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Місто Медісон оголосило 19 липня днем гурту «ДахаБраха»

Місто Медісон, що у штаті Вісконсин, оголосило 19 липня днем "ДахаБрахи". Про це гурт повідомив на своїх сторінках у соціальних мережах. Колетив вирушає у 20-й ювілейний північноамериканський великий тур. 19 липня зіграє концерт у Медісоні. «Саме там був перший наш американський виступ багато років тому. На честь цього і на знак пошани до українського народу, що бореться за свою свободу, пані мер цього прекрасного міста вирішила оголосити 19 липня днем "ДахаБрахи". Ми розчулені до сліз”, - написали музиканти.


Погода

У середу, 13 липня, у Чикаго буде триматися ясна погода, хоча вдень можлива невелика хмарність та дощ. На стовпчиках термометрів +26…+28°С.

У більшості регіонів Україні очікуються дощі та значне похолодання, місцями грози. Температура вдень 16-21°.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express



5 views0 comments
bottom of page