top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/08/2022


Політика

Сенатори США заявили про необхідність надання Україні далекобійних ракет HIMARS

Двоє сенаторів США – Ліндсі Грем і Ричард Блюменталь, які напередодні прибули в Україну, висловили відкриту підтримку надання Україні ракет більшої дальності для систем HIMARS, а також іншого далекобійного озброєння. Про це вони розповіли в інтерв’ю Reuters. "У нас тут є шанс впродовж наступних 60 днів… рішення, які ми ухвалимо, можуть переломити хід цієї війни на користь України", — зауважив Грем. За словами обох сенаторів, по завершенню свого візиту до Києва вони закликатимуть Сенат підтримати резолюцію про визнання РФ державою, яка спонсорує тероризм.


Війна РФ проти України

Україна продовжує наступ у районі Херсона, Росія готується до атак на Донбасі

Росія, ймовірно, збирає військову техніку на передовій лінії у напрямку Сіверська, пише розвідка британського міноборони. Російські сили, імовірно, призупинили наступ для поповнення запасів перед початком нових атак у Донецькій області. Тим часом ЗСУ продовжують поступовий наступ в районі Херсона. "Можливо, безпосередньою тактичною метою для російських сил буде Сіверськ, оскільки Росія намагається просунутися до найімовірнішої проміжної мети – району міст Слов'янськ та Краматорськ", — ідеться у повідомленні.


Економіка

ЄС розробляє юридичну основу конфіскації активів РФ на користь України

Європейський Союз розробляє законодавство, яке б дозволило конфіскувати підсанкційні російські активи та використовувати їх для повоєнної відбудови України, про це на брифінгу в Страсбурзі заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вона додала, що конференція в швейцарському Лугано, була дуже успішна, оскільки там були запропоновані різні підходи до повоєнної відбудови України. Розробку законодавства для законної конфіскації активів РФ у Євросоюзі підтвердила й президентка Європейського парламенту Роберта Метсола.


Соціум

Росія створила біля кордону з Україною 19 фільтраційних таборів – США

Росія створила вздовж кордону з Україною та на тимчасово окупованих українських територіях 19 фільтраційних таборів. Про це заявила заступник очільника місії США при ОБСЄ Кортні Острієн. За її словами, російські війська примусово переміщують українських цивільних осіб до тимчасових фільтраційних пунктів у контрольованих Росією частинах східної України та Росії, де російські силовики піддають їх жорстким допитам, часто з обшуками та побиттям. Острієн наголосила, що такі випадки мають бути задокументовані з тим, щоб усі, хто віддає накази або бере участь у цих діях, могли бути притягнуті до відповідальності.


Авто-мото

Європарламент дозволив біженцям з України і надалі користуватися водійськими правами

Українці, які втекли до ЄС унаслідок вторгнення Росії в Україну й отримали статус тимчасового захисту, що гарантує їм право на притулок і перебування, зможуть і надалі користуватися своїми українськими водійськими правами. На цей час не буде жодної необхідності обмінювати їх на права відповідних країн-членів ЄС або складати новий іспит з водіння, про цей йдеться на сайті Європарламенту. За певних умов українські біженці, які працювали водіями вантажівок та автобусів, зможуть отримати в ЄС визнання сертифікатів професійної кваліфікації після короткого курсу навчання та тесту, що дозволить їм працювати в ЄС.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Американський Time присвятив обкладинку першій леді України

Американський журнал Time присвятив обкладинку першій леді України Oлені Зеленській. Також у номері вийшла стаття Her private war - "її особиста війна", присвячена особистому досвіду збереження психічного здоров'я в умовах війни. Зеленська вперше розповіла, як з дітьми тікала від активних бойових дій. За її словами, вона не встигла заздалегідь зібрати тривожну валізку. Крім того, перша леді зізналася, що виїхала з дому без телефона, бо російські окупанти відстежували її дзвінки і листування. Як і її чоловік вона та діти залишилися в Україні, але були змушені міняти міста, щоб убезпечити себе і свою сім'ю.


Погода

У п`ятницю, 8 липня, у Чикаго з ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Без опадів. Стовпчики термометрів піднімуться до +26°С.

Майже на всій території України похолодало. Температура опуститься до 24 градусів. Крім того пройдуть дощи з громом та градом.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

4 views0 comments
bottom of page