top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/20/2022


Політика

Великобританія запропонувала Україні масштабні військові тренування ЗСУ

Велика Британія продовжить посилювати санкції проти РФ, надавати економічну та воєнну допомогу Україні, а також працюватиме над розблокуванням українського зерна в чорномоських портах. Такими були основні заяви прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона у Києві. Британський посадовець провів перемовини із президентом України Володимиром Зеленським 17 червня. У Твітер-сторінці глава британського уряду повідомив, що запропонував Україні організувати масштабні військові тренування ЗСУ.


Війна РФ проти України

Російські війська на околицях Сєвєродонецька, але зупинилися на інших напрямках

18 червня російські війська досягли незначних успіхів на околицях Сєвєродонецька, але в основному зупинилися на інших напрямках просування. Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни. Також росіяни намагаються витіснити українські війська з артилерійського діапазону залізничних шляхів навколо Харкова, які використовувалися для забезпечення російських наступальних операцій на Слов’янськ. Станом на 19 червня загальні бойові втрати Росії з початку повномасштабного наступу становлять понад 33,5 тисяч військовослужбовців, повідомили у Генштабы ЗСУ.


Соціум

На вихідних у США відзначили Juneteenth, а в Україні День батька

У США цими вихідними відзначили найновіше федеральне свято Juneteenth (Джунтінс), яке вшановує день повного закінчення рабства в країні. Свято, яке останні 150 років відзначалося у низці американських штатів, стало офіційним лише минулого року, коли президент США Джо Байден підписав закон про встановлення 19 червня державним вихідним по всій країні. Тим часом в Україні у неділю відзначили День батька. Це свято також нове для українців. Вперше його відзначили в 1910-му році в США, а в Україні почали святкувати в 2019-му році.


Здоров’я

Діти до 5 років можуть щепитися проти коронавірусу в США

Центри з контролю та профілактики захворювань США офіційно затвердили вакцинацію від коронавірусу дітей віком до 5 років. «Ми знаємо, що мільйони батьків прагнуть зробити щеплення своїм дітям і після сьогоднішнього рішення вони мають право це зробити», - заявила директор CDC Рошель Валенскі. Серед дозволених вакцин Moderna та Pfizer-BioNTech. Адміністрація Байдена має намір зайнятися розповсюдженням вакцин вже найближчими тижнями.


Туризм

Україна запроваджує візовий режим для громадян Росії

Президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі повідомив про запровадження візового режиму для громадян Російської Федерації. За словами глави держави, візовий режим з сусідньою країною необхідний для боротьби з «безпрецендентними загрозами національній безпеці, суверенітету й територіальній цілісності” України». Він додав, що, згідно з запланованим рішенням українського уряду, візовий режим для громадян РФ почне діяти уже з 1 липня цього року.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

В Україні ввели заборону на російську музику

Верховна Рада підтримала проєкт закону щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання продукту держави-агресора. Парламент збільшив до 40% частку пісень та до 75% добового обсягу ведення передач державною мовою для радіомовлення. Відтепер також буде заборонено проведення гастрольних заходів співаками – громадянами РФ (крім тих, які засуджують агресію проти України та внесені до відповідного переліку). Також Верховна Рада підтримала проєкт закону про припинення дії угоди між урядом України і РФ про науково-технічне співробітництво. Крім того, в Україну заборонили ввезення книг з Росії та Білорусі.


Погода

У понеділок, 20 червня, у Чикаго на небі не буде жодної хмаринки протягом дня. Без опадів та спека до +35°С.

В Україні у більшості областей також ясна, безхмарна погода та спека до +35°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

11 views0 comments
bottom of page