top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/01/2020



Політика

Байден випереджає Трампа на 10 пунктів у передвиборчому рейтингу – опитування

Колишній віце-президент США, ймовірний кандидат від демократів на президентський виборах 2020 Джо Байден на 10 % випереджає кандидата від республіканців, президента Дональда Трампа. Про це свідчать результати опитування, проведеного ABC спільно з Washington Post. 69% з людей готових проголосувати за Трампа сказали, що «мають великий ентузіазм» щодо свого кандидата. Серед прихильників Байдена таких виявилось лише 34%. А 53% опитаних сказали, що вони не задоволені тим, як президент Трамп бореться з пандемією коронавірусу, це на 2% більше, ніж у березні.


Економіка

Український бізнес починає виходити з карантину

З 1 червня в Україні настає новий етап пом’якшення карантину, зокрема, буде дозволено роботу басейнів і спортзалів, поступово відновиться міжобласне і приміське сполучення. Скасування обмежень можливе лише у тих регіонах, де це дозволятиме епідемічна ситуація. Український бізнес починає виходити з карантину - з квітня кількість активних вакансій збільшилась більше ніж на 30%, працює 73% ресторанів. За останній тиждень кількість новозареєстрованих приватних підприємців в досягла докарантинних показників.


Соціум (соціальні новини)

Масові протести у США проти насильства щодо афроамериканців

Напружені протести охопили найбільші міста США, від Нью-Йорка до Лос-Анджелеса. Люди протестують проти насильства щодо афроамериканського населення з боку поліцейських із гаслами “життя чорних має значення”. Вони розпочались після смерті Джорджа Флойда темношкірого чоловіка заарештованого у Міннеаполісі. Демонстранти підпалюють поліцейські авто, правоохоронці стріляють гумовими кулями, поранені є як серед протестувальників, так і серед поліцейських. У кількох містах для втихомирення ситуації залучили Національну гвардію. Заарештовано 1300 людей, повідомляють про загиблих протестувальників.


Наука Космічний корабель Crew Dragon успішно пристикувався до МКС

Космічний корабель Crew Dragon компанії SpaceX з американськими астронавтами Даґом Герлі і Бобом Бенкеном в неділю після 19-ти годин польоту успішно пристикувався до Міжнародної космічної станції. Астронавти проведуть там від 30 до 119 днів, після чого повернуться на Землю. Це перший космічний політ на приватній ракеті, що відбувся майже через десять років після останнього запуску астронавтів з американської території. За підрахунками НАСА, трансляцію запуску в інтернеті у прямому ефірі дивилися понад 3 мільйона людей.


США, Ілліной, Чикаго

У Чикаго частину вулиць віддадуть під літні майданчики

Мер Чикаго Лорі Лайтфут оголосила, що планує закрити деякі житлові вулиці Чикаго для того, щоб збільшити місце літніх майданчиків для закладів харчування. "Таке перетворення деяких житлових вулиць Чикаго дозволяє збільшити соціальне дистанціювання та дотримуватися рекомендацій щодо охорони здоров’я", - сказала Лайтфут. Починаючи з 1 червня, ліцензовані заклади громадського харчування зможуть подати заявку на розширенення літніх майданчиків за рахунок тимчасового використання вулиць до 11 вечора.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Відомі українці записали зворушливе відео до Дня захисту дітей

Сьогодні в Україні відзначають Міжнародний день захисту дітей. З цієї нагоди відомі українські музиканти, співаки, телеведучі та культурні діячі прочитали чуттєвий вірш Ліни Костенко “Мій перший вірш написаний в окопі”. Він про втрачене через війну дитинство. Головний меседж цієї ініціативи – прагнення відновлення миру на українській землі та підтримка маленьких переселенців, сиріт, дітей воїнів. У проекті взяти участь Наталка Карпа, Діля, гурт “Авіатор”, співачки Аня Добриднєва та Міла Нітіч, Влада Литовченко та ін.


Цікаве

Шварценеґґер привітав українську столицю з днем міста

Американський актор та політик Арнольд Шварценеґґер привітав жителів Києва з днем міста, який за традицією святкують в останню неділю травня. Цього року кияни святкували здебільшого он-лайн. Ролик був опублікований на Facebook сторінці мера міста Віталія Кличка. У ньому співають пісню «Як тебе не любити, Києве мій», а Кличко по відеочату вчить американського актора словам пісні. Після цього йде запис з камери Шварценеггера, де вже він каже українською: «Як тебе не любити, Києве мій!».


Погода

Перший день літа Чикаго зустрічатиме хмарною погодою. Удень очікується дощ. На стовпчиках термометрів до +21°С. В Україні продовжує дощити, подекуди з грозами. Температура вдень + 11-16°С, у південних та східних областях до +23°С.


34 views0 comments

Comentários


bottom of page