top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/18/2020


Політика

Пуерто-Рико проведе референдум щодо приєднання до США.

У листопаді Пуерто-Рико втретє проведе референдум щодо входження до складу США на правах 51 штату. Про це заявила губернатор острову Ванда Васкес Гарсед. Зараз Пуерто – Рико має статус неінкорпорованої організованої території, тобто перебуває під управлінням США, але дія американської Конституції на його території обмежена. Як повідомляє La nacion, у бланку для голосування буде одне питання — про прийняття Пуерто-Рико до складу США. При цьому, останнє слово буде за Конгресом Сполучених штатів.


Економіка

У США впали роздрібні продажі

Роздрібні продажі у США у квітні впали на 16,4% у порівнянні з попереднім місяцем, це рекордні темпи зниження за весь час ведення розрахунків з 1992 року, йдеться у доповіді Федеральної резервної системи США. Продажі знизилися у всіх великих категоріях, за винятком онлайн-рітейлерів, де вони виросли на 8,4%. Найбільше зниження продаж було зафіксоване у категоріях: одяг та аксесуари, електроніка, меблі, а також АЗС. Промислове виробництво у квітні скоротилося на 11,2%, що теж є рекордним місячним падінням.

Соціум (соціальні новини)

Порушення режиму соціального дистанціювання – це частина американських свобод – Алекс Азар.

Скупчення відвідувачів у барах по всій країні після послаблення карантинного режиму в низці штатів – це «є частиною свобод», які мають американці. Про це в ефірі CNN заявив міністр охорони здоров’я США Алекс Азар. Міністр додав, що федеральний уряд може випустити директиви, але це обов’язок місцевих урядів та лідерів втілити їх у життя у своїх громадах. Він також наголосив на нагальній необхідності відкрити економіки штатів, через те, що така затримка становить серйозну загрозу здоров’ю населення.


Авто – мото

В Україні можуть значно впасти ціни на нові автомобілі

Інтерес споживачів до купівлі авто знизився в світі в цілому, але все ж не зник зовсім. В Україні продажі у квітні на 48% менше ніж минулого року. Але падіння не було таким шокуючим, як в європейських країнах, де продажі впали на 80-90% (наприклад, в Іспанії), – розповіли у Федерації автопрому України. Експерти прогнозують суттєві знижки на автомобілі найближчим часом, через те, що склади повністю заповнені. При тому, продажі швидко переходять в он-лайн формат. На ринку зараз спостерігається сценарій відкладеного попиту і сплеск варто чекати до осені.


США, Ілліной, Чикаго

У США офіційно затвердили тест на коронавірус у домашніх умовах

Американська адміністрація контролю за харчами та ліками схвалила у терміновому порядку тест на коронавірус, що дозволить людям брати мазок з носа в домашніх умовах та висилати в лабораторію для діагностичного аналізу. Їх випускатиме компанія ЕverlyWell. Замовити тест можуть люди, що заповнили онлайн-анкету, яку перевірив лікар. Результат можна отримати через он-лайн мережу компанії за 3 - 5 днів. Тест коштуватиме 135 доларів та поступить у продаж вже наприкінці травня.


Діаспора

У канадському Вінніпег підняли кримськотатарський прапор

Над парламентом канадської провінції Манітоба у місті Вінніпег підняли прапор кримськотатарського народу, повідомляє Укрінформ. Прапор було піднято на світанку 17 травня й він майорітиме до заходу сонця 18 травня, коли Україна відзначає День боротьби за права кримськотатарського народу. Вінніпег продовжує традицію, започатковану посольством України в Канаді: щороку до 18 травня одне з канадських міст піднімає блакитний прапор з тамгою в пам’ять про депортацію та на підтримку кримських татар сьогодні.


Мистецтво, культура і шоу-біз

«Бувай ми здорова» – новий кліп Віктора Винника і МЕРІ

Днями авторський проект «Віктор Винник і «МЕРІ» записали кавер на популярний шлягер 20-х років минулого століття –«Бувай ми здорова» і зняли кліп. Аби передати настрій і атмосферу Львова міжвоєнного періоду, учасники гурту перевтілились у знаменитих львівських батярів. У кліпі постають емоційні образи, які підкреслюють зміст пісні. Все це вкупі з галицькою «ґварою» (діалектом тих часів) неповторний романтичний шарм старого Львова. Пісня і відео стануть першою ластівкою майбутнього альбому Віктора Винника і МЕРІ, над яким команда нині активно працює.


Погода

Цього тижня в Україні очікується мінлива та прохолодна погода. Вітри і дощі мігруватимуть по всій країні. У понеділок, 18 травня, короткочасні дощі подекуди з грозами. Вдень від 14° до 19°С тепла. У Чикаго хмарна погода триматиметься весь день. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів +18-19°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

18 views0 comments

Comments


bottom of page