top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/13/2020



Політика

Коронавірус у Білому домі: Трамп і Пенс триматимуть дистанцію


Президент Трамп та віце-президент Пенс планують триматись на відстані один від одного через міркування безпеки, після того, як у п’ятницю коронавірус був виявлений у прес-секретарки Пенса - Кейті Міллер. Днем раніше подібний діагноз був підтверджений у особистого помічника Трампа. Тепер у Білому домі усі мають носити маски. Найвищі посадовці та ті хто працює з президентом тестуються щодня. У Москві прес-секретаря президента Росії Володимира Путіна Дмитра Пєскова шпиталізували із COVID-19. У коментарі ТАСС він заявив, що не спілкувався особисто з Путіним понад місяць.


Економіка

Співробітники Twitter працюватимуть з дому і після карантину


Працівників Twitter повідомили, що деяким з них буде дозволено працювати виключно на відстані на постійній основі і після того, як будуть відмінені всі пов`язані з коронавірусом обмеження. Особиста присутність необхідна тільки для виконання фізичної роботи, як то обслуговування серверів. У компанії повідомили, що офіси ймовірно не відкриються до вересня. До кінця 2020 року компанія скасувала всі не-віртуальні події та виділила 1 тисячу доларів кожному працівнику на закупівлю необхідного для роботи з дому обладнання.


Соціум (соціальні новини)

Скільки українці ходитимуть в масках


Масковий режим може завершитися в Україні до кінця літа у разі зниження кількості нових випадків захворювання на COVID-19. Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, пише РБК-Україна. За його словами, якщо сезонність не вплине на поширення інфекції, тоді українці носитимуть маски до кінця року. "Поки буде карантин, до тих пір ми будемо в масках, з антисептиками та соціальною дистанцією. Іншого виходу немає»,- зауважив посадовець. Нагадаю, наступний перегляд карантину в Україні відбудеться 22 травня.


Авто – мото

Tesla запрацював у Каліфорнії попри заборону влади


Засновник і керівник компанії Tesla Ілон Маск відновив роботу заводу із виробництва електричних автомобілів із дотриманням усіх санітарних вимог, попри наказ влади Каліфорнії залишатись удома. Закони штату передбачають до тисячі доларів штрафу чи до 90 днів у в'язниці за порушення розпоряджень щодо охорони здоров'я. «Якщо когось арештують, я прошу, щоб це був лише я", - написав Маск у Twitter.


Здоров`я

ВООЗ попередила про ризик повернення жорсткого карантину


Всесвітня організація охорони здоров’я попередила про ризик повернення жорстких обмежень у випадку необережного послаблення урядами карантину, повідомляє Reuters. За словами глави організації Тедроса Аданома Гебреісуса, такий перехід має бути «вкрай обережним і поетапним». При цьому система охорони здоров’я повинна мати необхідні засоби контролю і бути готовою до можливого спалаху коронавірусу. Він також заявив, що бізнес не зможе повернутися до звичайного режиму роботи, коли «пандемія врешті ослабне» і закликав інвестувати кошти у медичну сферу.

США, Ілліной, Чикаго

Білл Гейтс допоможе Нью-Йорку по-новому організувати школи після карантину


Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо звернувся до Фундації Білла і Мелінди Гейтс по допомогу в організації навчального процесу в штаті після завершення пандемії коронавірусу. Він сподівається, що вони допоможуть мегаполісу визначитись «який вигляд мусить мати освіта майбутнього». Куомо визнав, що Нью-Йорк зіткнувся зі складнощами під час переходу на дистанційне навчання, бо не було вчасно забезпечено дітей і вчителів комп‘ютерами та доступом до Інтернету. На його думку цей досвід має навчити тому, як покращити освітню систему в плані навчання та технологій.


Діаспора

Український борщ в Аризоні


Мешканці міста Фінікс (штат Арізона), на карантині можуть замовити на винос борщ, вареники, деруни та інші українські страви. Вже три роки в місті діє український ресторанчик. Його власникам подружжю Олексію та Наталі Кошалки з Тернополю подобається популяризувати українську кухню за кордоном. У ресторані працює лише троє людей. Усі роблять усе. Це єдиний заклад української кухні в Арізоні. 70% відвідувачів – американці. За словами власників, через карантин кількість клієнтів зменшилась втричі.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Лідер гурту "Mad Heads" Вадим Красноокий радить "відкрити серця"


Лідер рок-гурту “Mad Heads” Вадим Красноокий, який уже тривалий час проживає в Торонто, днями презентував нове відео на нову пісню «Серця Відкрити». Пісня на часі, вона радить що робити, коли усі сидять дома, коли «Ухань закрили і до Риму не пускають Нью-Йорк закрили і Торонто закривають…». Музику і слова музикант написав разом з сином Даніілом.


Погода

У середу, 13 травня в Україні без опадів, лише вночі подекуди невеликий дощ. На ґрунті заморозки. Вдень від +12 до +19°С тепла. У Чикаго буде ясно, лише ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів до +17°С тепла.


Партнер випусків новин на URC Radio - Selfreliance Federal Credit Union


10 views0 comments

コメント


bottom of page