top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/12/2020



Політика

Нью-йоркська юрфірма сплатила $ 11 млн на користь Юлії Тимошенко


Нью-Йоркська юридична фірма Skadden виплатила щонайменше 11 мільйонів доларів колишньому прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко, щоб уникнути з нею судового розгляду. Тимошенко звинувачувала американських юристів в причетності до її політичного переслідування. Як повідомляє New York Times, врегулювання стосується співпраці фірми Skadden з урядом Януковича 2012 року. Коли юрфірма склала звіт, який використовувався, щоб виправдати дії колишнього українського президента з ув‘язнення Тимошенко в 2011 році.


Економіка

Прогнози щодо відновлення американської економіки – Мінфін


Міністр економіки США Стівен Мнучін каже, що відкриття економіки повинно відбуватись у продуманий спосіб, але продовження карантинного режиму може «завдати економіці незворотної шкоди». Він прогнозує відновлення економіки у третьому-четвертому кварталі 2020 року. Однак показники скоріш за все стануть гіршими перед тим, як почнеться покращення. Рівень безробіття у США у квітні сягнув майже 15 %. Економісти прогнозують, що ця цифра виросте до 25%.


Соціум (соціальні новини)

Польща та Литва відкрили кордони для заробітчан підприємців та студентів


У Литві та Польщі відкрили кордони для працівників, підприємців та студентів. Пускають за документами, що підтверджують мету поїздки –бізнес-посвідчення, документ компанії, довідка з вузу тощо або місця праці, повідомляє місцеве видання Delfi. Прикордонники на власний розсуд вирішуватимуть, впустити чи ні людину на територію своєї країни. При цьому, всі громадяни, які потраплять до країн, мають пройти 14-денну самоізоляцію. Тільки поляки у Литві не будуть піддаватися двотижневому карантину, так вирішив уряд країни.


Спорт

Ломаченко увійшов до ТОП-5 найшвидших бійців в історії WBC


Український боксер, чемпіон світу в легкій вазі, Василь Ломаченко увійшов до ТОП-5 найшвидших бійців в історії WBC. До списку, крім Ломаченка, потрапили лише бійці, які вже завершили кар’єру – це американці, абсолютний чемпіон світу в середній вазі Пернелл Вітакер, чемпіон світу в п’яти вагових категоріях Шуґар Рей Леонард, єдиний боксер в історії, що почав професійну кар'єру у напівсередній вазі, а згодом здобув титул у важкій категорії Рой Джонс-молодший, а також британець, чемпіон світу за двома версіями в першій півсередній вазі Амір Хан.


США, Ілліной, Чикаго

Більшість нових пацієнтів з Нью-Йорка дотримувались правил карантину та майже не виходили на вулицю


В американському штаті Нью-Йорк 66% нових пацієнтів із підтвердженим COVID-19 залишалися вдома та рідко виходили на вулицю, про це під час брифінгу розповів очільник штату Ендрю Куомо, пише CNBC. Також, за його словами у 84% випадків шпиталізації – це люди, які не добиралися на роботу на автівках, громадському транспорті чи пішки. Очільник штату зазначив, що більшість хворих - пенсіонери або безробітні. Загалом 73% пацієнтів старші за 51 рік. Більшість шпиталізованих живе у місті Нью-Йорк або на його околицях, не працює та не подорожує. Також, за його словами, чимало пацієнтів є представниками національних меншин.


Діаспора

Українську громаду запрошують долучитися до вебінару з Оксаною Забужко


Представників української громади запрошують долучитися 20 травня до вебінару з українською письменницею та поетесою Оксаною Забужко. Вона розповість про своє життя та про суспільно-політичну тематику, яку досліджувала у своїй збірці новел під назвою Your Ad Could Go Here («Тут могла бути ваша реклама»). Книга нещодавно вийшла англійською мовою, зокрема, в США. Модератор зустрічі - журналістка Розі Голдсміт. Вебінар пройде на платформі Zoom. Участь у заході безкоштовна.


Цікавий факт

Деякі люди сподіваються отримати імунітет від коронавірусу перехворівши на нього


У штаті Вашингтон влаштовують коронавірусні вечірки. Люди приходять на них, щоб повеселитися і підчепити COVID-19. Вони сподіваються перехворіти у легкій формі, отримати імунітет та повернутися до звичайного життя, пише Tech Times. Особлива умова таких вечірок – присутність людей, які хворіють на коронавірус Перші подібні заходи пройшли у штаті Вашингтон, але їх змогла викрити поліція. На них гості прагнули поспілкуватися з зараженими COVID-19. Двоє з близько 20 людей з тієї вечірки, вже отримали позитивні результати тестів.


Погода

Синоптики та рятувальники попереджають про різке погіршення погоди в Україні. Сьогодні рвучкий вітер та шквали принесуть грози, а в окремих районах навіть град. Вночі температура знизиться до нуля, на поверхні ґрунту очікують заморозки. Вдень +11°… +16°С тепла. У Чикаго вранці з’являться хмари та протримаються майже весь день. Без опадів. Денна температура +14 °С.


Партнер випусків новин на URC Radio - Selfreliance Federal Credit Union

27 views0 comments

Comments


bottom of page