top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/11/2020



Політика

2000 доларів щомісячної допомоги американцям під час пандемії ініціюють демократи в Конгресі


2 тисячі доларів щомісяця для кожного американця піч час пандемії - такий план порятунку ініціюють демократи у США. Республіканці, які мають більшість у сенаті, не підтримують ідею попри те, що президент Трамп заявляв раніше про наміри збільшити допомогу потребуючим в разі необхідності, передає Голос Америки. На думку оглядачів у США, план демократів навряд стане реальністю, оскільки переговори лідерів демократів та Адміністрації Трампа рідко закінчуються успішно.


Економіка

Авіакомпанії відновлюють рейси з України


В Україні після завершення карантину 22 травня планують запускати перші авіаперевезення. На сайтах чотирьох авіакомпаній уже можна зробити бронювання на травень-червень 2020 року. Зокрема, йдеться про Міжнародні авіалінії України, Czech Airlines, Wizz Air та Lufthansa. Ті рейси, які не відбулися через карантин, на сайтах відкриті для бронювання на найближчий після закінчення карантину час.


Соціум (соціальні новини)

«Двоколісна революція» - у Європі розгалужують мережі велодоріжок


Символ новітньої міської революції в Європі, яку спровокував коронавірус, - велосипед. Їздити машиною там стає максимально незручно. Париж, завжди заповнений автомобілями, побудує 650 км доріжок для велосипедів. Брюссель теж завжди тонув у заторах, там до кінця карантину закінчать 40 км нових велошляхів, але місце для них відберуть в автомобілів. Схожа ситуація і в іспанській столиці. У Мадриді влада перетворює 29 міських вулиць на виключно пішохідні та велосипедні.


Авто – мото

Tesla подала до суду на владу з вимогою відкрити завод у Каліфорнії


Американський виробник автомобілів і електроенергії – компанія Tesla подала до суду на владу каліфорнійського округу Аламіда з вимогою відновити роботу закритого через карантин заводу в місті Фрімонт. Засновник компанії Ілон Маск пригрозив у твіттері перенести штаб-квартиру компанії з Каліфорнії в інший штат. Влада округу Аламіда заявила про чинність карантинних обмежень щонайменше до кінця травня, вказавши, що тільки критично важливим підприємствам дозволять працювати. До таких Tesla не належить. Втім, після заяви Маска чиновники висловили сподівання, що досягти угоди вдасться найближчим часом.


США, Ілліной, Чикаго

Губернатор Іллінойсу розповів про п’ятиетапний план повернення до звичайного життя.


Губернатор Іллінойсу Джей Бі Прітцкер говорить про п'ятиетапний план зняття обмежень в штаті, який отримав назву Restore Illinois Він визначає, коли відкриються школи, підприємства та церкви. Штат вже перейшов до другого етапу повернення до нормального життя. На третьому етапі будуть дозволені збори до 10 осіб, він має розпочатися 29 травня. Школи, ресторани і бари не відчиняться до четвертого. Губернатор зауважив, що носіння масок і обмеження на служби у церквах до 50 осіб будуть рекомендовані поки штат не досягне п'ятого етапу. Він, у свою чергу, розпочнеться коли вакцина буде широко розповсюджена або буде випущений високоефективний терапевтичний препарат.


Діаспора

Фільм про Україну режисерки з діаспори Роксолани Топорович з’явився на Amazon Prime

Стрічка «Джулія Блу» (Julia Blue), режисером якої виступила американка українського походження Роксолана Топорович відтепер транслюється на сервісі Amazon Prime Video у США та Великій Британії. У 2014-му режисерка відвідала Майдан, після цього вирішила переїхати на рік в Україну. Те що вона побачила, дуже відрізнялося від тієї країни, про яку їй розповідали батьки в українській діаспорі. Так народилася ідея створити сучасну історію про українців, які переживають часи війни. Це перший американський незалежний художній фільм, знятий повністю за участі українських акторів.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Зірки привітали своїх матусь з Днем матері.


У другу неділю травня низка країн світу відзначила День матері. Зірки шоу-бізнесу, спорту та політики привітали своїх матерів у соцмережах."Мамо, щиро дякую тобі за те, що була така терпляча зі мною, що допомагала мені вірити, що я можу досягти всього, що захочу", - написала американська співачка Дженніфер Лопез. Родини Трампів та Обам також привітали американців з Днем матері. Українські зірки теж розмістили світлини матусь у соцмережах і написали слова вдячності. Серед них, Катя Осадча, Джамала, Сергій Бабкін і Дзідзьо. Останній не бачився з матусею 15 років, поки вона була на заробітках у Португалії. І лише кілька років тому зустрівся з нею. Артист присвятив своїй мамі Галині повноцінний кліп.


Погода

Сьогоднішній вихідний в Україні буде по-літньому спекотним і сонячним. Удень повітря прогріється аж до +27°С . А вже відзавтра синоптики пророкують похолодання з дощами й грозами. У Чикаго хмарна погода протримається до самого вечора. Без опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до 8°С тепла.


Партнер випусків новин на URC Radio - Selfreliance Federal Credit Union


25 views0 comments

Comments


bottom of page