top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/07/2020



Політика

Розрив між Трампом та Байденом скорочується – опитування

Останні соцопитування в США показали, що ексвіцепрезидент Джо Байден випереджає нинішнього главу Білого дому Дональда Трампа на 4 пункти у президентських перегонах. Про це повідомляє американське видання The Hill. Байден отримав підтримку 46 відсотків зареєстрованих виборців в опитуванні, а Трамп відстає, маючи 42 відсотки. Ще 4 відсотки зареєстрованих виборців сказали, що проголосують за когось іншого, а 5 відсотків сказали, що не впевнені.


Економіка

Фінансова допомога в США під час пандемії та проблеми з індивідуальними виплатами

Від початку пандемії американський Конгрес схвалив фінансову допомогу індустрії, бізнесам та персонально американцям на загальну суму у майже два з половиною трильйона доларів, передає Голос Америки. Однак з індивідуальними виплатами американцям виникли деякі проблеми. Одна з них - чеки на суму 1200 долл. допомоги надіслали і вже мертвим людям. Тепер їхні родичі не знають що робити із грішми, а у податковій службі ситуацію поки не коментують. Напередодні у сенаті обговорювали створення посади спеціального інспектора, який би контролював чи потрапляють гроші у правильні руки.

Соціум (соціальні новини)

New York Times здобула Пулітцерівську премію за статті про Росію

Газета The New York Times здобула Пулітцерівську премію за серію з восьми статей, які розповідають про імовірне втручання Росії в справи Лівії, Сирії та Центральноафриканської Республіки в номінації «Міжнародний репортаж» з формулюванням «за викриття хижацтва режиму Володимира Путіна». Один із матеріалів цієї серії присвячений вбивству українця Івана Мамчура, яке у 2016 році буцімто вчинили на замовлення російських спецслужб. Посольство Росії у Вашингтоні розкритикувало рішення Пулітцерівського комітету, написавши у Facebook, що статті з «русофобськими вигадками» шкодять репутації газети.


США, Ілліной, Чикаго

Уперше в історії: метро у Нью-Йорку не їздитиме уночі

У Сполучених Штатах найкритичніша ситуація з недугою COVID-19. Понад 1,26 млн. інфікованих та 74 тис. жертв коронавірусу. Найкритичніша ситуація залишається в Нью-Йорку. У мегаполісі вперше в історії метро змінює роботу і не працюватиме цілодобово через пандемію. Від 6 травня в нічні години у підземці будуть проводити ретельне прибирання і дезінфекцію. Про це повідомляє Spectrum News NY1. Рух потягів буде зупинено щодня від 01:00 ночі до 05:00 ранку, в цей час станції станції метро працюватимуть тільки на вихід. Наразі невідомо, скільки триватимуть такі обмеження. Новий розклад може діяти від шести до 12 місяців.

Діаспора

Українців Америки закликають відзначити походження у переписі населення

Українські організації в Америці закликати мешканців Штатів українського походження взяти участь у переписі населення 2020 року «United States 2020 Census» і відзначати своє українське походження у відповідному місці анкети. Зокрема, на питання № 9 (RACE or ORIGIN) мешканці Сполучених Штатів можуть відповісти внизу словом «UKRAINIAN». Статистичні дані, зібрані Бюро перепису населення США, визначать, як державне фінансування щороку впливає на різні громади та встановить суму фінансування від федерального уряду для кожного штату та для місцевих громад на наступне десятиріччя.


Авто – мото

Uber скоротить майже 4 тисячі співробітників через падіння попиту на таксі

Американська Uber Technologies, що надає послуги на замовлення таксі та доставки їжі, планує скоротити 3700 cпівробітників, повідомляє Інтерфакс-Україна. Це близько 14% працівників компанії здебільшого з відділу клієнтської підтримки та фахівці з підбору кадрів. Таке рішення пов'язане з істотним падінням обсягу перевезень пасажирів у зв'язку з пандемією. Компанія очікує, що витрати, пов'язані з вихідною допомогою та іншими видами виплат, складуть близько $ 20 млн.


Мистецтво, культура і шоу-біз

У Франції зняли документальний фільм про сучасну Україну

У Франції зняли документальний фільм «Дипломати люди дії на усіх напрямках в Україні», який демонструє проблеми країни, а також розповідає про її майбутні перспективи, про це повідомило у Twitter МЗС Франції. Фільм французькою, але має українські субтитри. Колишній посол Франції в Україні Ізабель Дюмон у фільмі каже, що через повсюдну корупцію, а також через війну країна має великі проблеми. За її словами, через ці проблеми, до яких додається відсутність верховенства права та ефективного управління країною, у світі вже понад 20 років лише говорять про великий потенціал України.


Погода

У четвер, 7 травня, в Україні помірні, місцями значні дощі. Температура вдень 10-15° на півдні до 21°. Тим часом у Карпатах вирує хуртовина, намело 15 сантиметрів снігу, а в мережі з'являються фото засніжених дерев. У Чикаго небо вночі та вранці ясне, у середині дня затягнеться хмарами. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів 15°-17°С тепла.


Партнер випусків новин на URC Radio - Selfreliance Federal Credit Union


20 views0 comments

Comments


bottom of page