top of page
elenkafm8

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/06/2021

Updated: May 6, 2021


Політика

Держсекретар США Ентоні Блінкен перебуває в Україні з офіційним візитом

Держсекретар США Ентоні Блінкен близько півночі 6 травня прибув до Києва. Під час візиту його супроводжує заступниця з політичних питань Вікторія Нуланд. Блінкен уже зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм та народними депутатами. Близько опівдня відбулась зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. За словами глави української держави, вони обговорили питання Донбасу, "Північного потоку-2" та реформ в Україні. Ентоні Блінкен підтвердив, що розмова стосувалася реформ, і вказав на те, що в Україні є групи інтересів, зацікавлені їм протидіяти, «...тому боротьба з корупцією є одним із найважливіших питань для українського народу», - підкреслив держсекретар.


Економіка

Дефіцит торгівлі США зріс до рекордної позначки на тлі відновлення споживчого попиту

У США дефіцит торгівлі (дисбаланс між імпортом та експортом) зріс до 5,6% і склав рекордні 74,4 млрд дол в березні, повідомляє Міністерство торгівлі США. Новий стимуляційний пакет для економіки стимулював зростання споживчого попиту. Велику частину зростання імпорту забезпечили поставки з Китаю. Дефіцит торгівлі, ймовірно, зменшиться з часом, вважає економіст PNC Білл Адамс. «В той час, як пандемія стає більш контрольованою в Сполучених Штатах, американські споживачі менше витрачатимуть на імпортні товари, а іноземці купуватимуть більше експортних товарів зі США із відновленням їхньої економіки», - каже Адамс. За словами економіста Brean Capital Конрада Деквадроса, зростання дефіциту, ймовірно, стане характерною рисою цього року, адже внутрішній попит перевищує виробничі спроможності американської економіки.


Світ

США підтримують зняття патентного захисту з вакцин від COVID-19

США підтримують зняття патентного захисту з вакцин від COVID-19. Про це у середу заявила торгова представниця США Кетрін Тай. "Адміністрація рішуче підтримує захист інтелектуальної власності, але з метою завершення цієї пандемії, підтримує зняття такого захисту для вакцин від COVID-19. Ми будемо активно брати участь у заснованих на тексті переговорах у ВТО, які необхідні для досягнення цієї мети", - йдеться у заяві. Перемовини займуть деякий час. Зняття патентного захисту з вакцин може дозволити країнам, що розвиваються масово виробляти препарати-синоніми запатентованих вакцин. Видання The New York Times назвало рішення адміністрації США "проривом у глобальних зусиллях спрямованих на виробництво більшої кількості доз у час, коли вірус лютує в Індії та Південній Америці".


Авто – мото

Білий дім закликає інвестувати мільярди доларів у виробництво електроавтобусів

У Сполучених штатах понад пів мільйона шкільних автобусів і майже усі вони їздять на дизелі. Адміністрація президента Байдена має намір покласти цьому край. У програмі розвитку інфраструктури країни вартістю у 2 трлн доларів Білий дім пропонує виділити 45 млрд на виробництво електроавтобусів, передає Голос Америки. І стверджує, що їхній план знизить викиди вуглецю настільки, що США зможуть досягти мети, окресленою Паризькою кліматичною угодою. План Байдена на загальну суму 174 млрд доларів передбачає серед іншого фінансування знижок на продаж, податкові пільги, а також створення національної мережі із пів мільйона зарядних пристроїв для електромобілів по всій країні до 2030 року.


США, Ілліной, Чикаго

Коли Чикаго вийде з карантину - Лайтфут

Мер Чикаго Лорі Лайтфут у вівторок, 4 травня, заявила, що планує повністю зняти карантинні обмеження у місті до 4 липня, що дозволить проводити більш масштабні заходи й фестивалі, якщо в місті і далі буде спостерігатися прогрес у показниках захворюваності на COVID-19. За її словами, прогнози міської влади припускають, що ситуація в Чикаго буде поліпшуватися і далі, що дозволить у подальшому знімати обмеження. Лорі Лайтфут оголосила про свою мету через кілька днів після пом'якшення правил проведення зборів в закритих приміщеннях, які тепер дозволяють більшій кількості людей перебувати у барах, ресторанах і церквах, відновити роботу великих майданчиків, таких як United Center, і збільшити кількість відвідувачів фестивалів і ринків на свіжому повітрі.


Діаспора

Переходовий прапор СУМ у США отримав осередок в Чикаго

Переходовий Прапор Спілки Української Молоді в Америці 2021 року вручено осередку спілки імені Миколи Павлушкова в Чикаго, про це йдеться в повідомленні організації у Фейсбуці. «Цей прапор щороку вручається кращому осередку цього терену, який заслужив на це своєю культурно-освітньою, суспільно-громадською та вишкільною працею, активною зовнішньою діяльністю, продемонстрував високий рівень Юнацьких досягнень, дисципліну та фінансову зарадність», – зауважили у спілці. Раніше у Катедральному соборі УГКЦ Мюнхена освятили жовто-синій стяг з вишитою на ньому емблемою відзначення 75-ліття відновлення Спілки української молоді в діаспорі. Після цього він вирушив до Бельгії.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Тексти пісень alyona alyona вивчають у Кембриджському університеті

Тексти пісень української реперки alyona alyona почали вивчати в Кембридзькому університеті. Під час Zoom-конференції Cambridge Ukrainian Studies пропонують приєднатися всім бажаючим для розмови з реперкою. alyona alyona розповість про свою музику і реп-сцену в Україні. У минулому вона була завідуючою дитячим садком в передмісті Києва, прославилася в 2018 році, коли її сингл "Рибки" став вірусним на YouTube. До 2019 року вона випустила свій дебютний альбом "Пушка", який приніс їй визнання New York Times як одного з 15 найважливіших артистів Європи, як в музичному, так і в соціальному плані. Це також призвело до появи тематичної статті в Vogue, в якій alyona alyona була названа "найнесподіванішою реп-зіркою України".

Погода

У четвер, 6 травня, у Чикаго протягом усього дня погода буде похмурою. Зранку дощитиме майже до самого вечора. Вдень 10-12 градусів тепла.

В Україні майже у всіх регіонах очікуються дощі, місцями грози. Вдень повітря прогріється в середньому до 16-21° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Comentários


bottom of page