top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/06/2020



Політика

Спецслужби США попередили про можливе втручання Росії у вибори


Міністерство національної безпеки США і ФБР на початку цього року розіслало американським штатам меморандум, в якому попереджає, що Росія може втручатися у президентські вибори 2020 року, зокрема, таємно консультуючи політичних кандидатів, повідомляє Associated Press. У документі описана тактика, яку Росія може використовувати для втручання у вибори. Серед високих загроз — ймовірність хакерської атаки і витік інформації, як це сталося 2016 року. Інші високі загрози —використання контрольованих державою медіа, економічних і ділових важелів, просування своїх інтересів через фейкові акаунти у соцмережах.


Економіка

Що купують українці за кордоном під час коронавірусу


Aliexpress очолює рейтинг зарубіжних інтернет-магазинів в Україні. У квітні цього року кількість замовлень у ньому зросла майже на третину. Тільки за 1 квартал літаками було доставлено понад тисячу тонн товарів з Китаю і США. Серед замовлень українців збільшилася кількість захисних засобів і товарів медичного призначення - маски, респіратори, термометри та ін. Найпопулярнішими категоріями товарів залишаються чохли для телефонів, кабелі, зарядні пристрої, одяг, взуття, білизна і БАДи. Наступними після Aliexpress за популярністю серед українців є американські онлайн-магазини: iHerb, Ebay, Amazon і 6 p.m.


Соціум (соціальні новини)

Нові правила відвідування зон відпочинку в Україні


В Україні розробили правила відвідування парків, скверів, перукарень та магазинів. З 11 травня працівники у перукарнях мають проходити температурний скринінг. Прийом клієнтів здійснюватиметься за попереднім записом, а чекати своєї черги треба буде ззовні. Парки поки працюватимуть без атракціонів і масових заходів із забезпеченням усіх санітарних норм. Можна займатись спортом або гуляти групами не більше трьох осіб із використанням засобів захисту та за умови дотримання соціальної дистанції. В магазинах може перебувати не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі.


Наука

Вакцина від коронавірусу готова до клінічних випробувань у США


Дві світові фармацевтичні компанії у вівторок оголосили про початок клінічних випробувань у США експериментальної вакцини проти COVID-19. Американська Pfizer і німецька BioNtech заявили, що у випадку, якщо вакцина доведе свою ефективність та безпеку, вона буде готова для масового використання вже наприкінці цього року. Наразі в світі втілюється 108 проектів з розробки вакцини від коронавірусу. За даними ВООЗ, вісім розробок схвалено для клінічних випробувань.


Авто – мото

У США презентували гіперкар, здатний розвивати швидкість у 500 км/год


Компанія SSC North America представила найшвидший гіперкар у світі. Презентація опублікована в YouTube. Автомобіль отримав ім’я Tuatara і має 5 літровий двигун, семиступінчасту КП, провідні задні колеса. Автомобіль має потужність в 1350 кінських сил на бензині і 1750 на суміші Е85.Ціна від 1,5 до 2 млн доларів. Машина вже потрапила в серійне виробництво, випущено 100 штук. Гіперкар Tuatara може скласти конкуренцію в швидкості рекордсмену Bugatti Chiron Super Sport 300+, який подолав позначку в 490 км/год.


Діаспора

Українці Канади запрошують долучитися он-лайн до Дня вишиванки


Конгрес Українців Канади запрошує долучитися до онлайн флешмобу до Дня вишиванки. Цього року його відзначатимуть 21 травня, у третій четвер місяця. В цей день кожен охочий може сфотографувати себе у вишиванці, опублікувати фото на своїх сторінках у соцмережах с хештегом #VyshyvankaCanada2020 і стати частиною величезної карти Канади, сформованої з фотографій.


Мистецтво, культура і шоу-біз

У Ілона Маска і співачки Граймс народився син


У глави компанії SpaceX і гендиректора Tesla 48-річного Ілона Маска і 32-річної канадської співачки Граймс народився син. Маск опублікував фото з немовлям у Twitter і написав: "У мами і дитини все гаразд. пологи пройшли спокійно". Інших подробиць ані він, ані Граймс не повідомили. Маск вже має п'ятьох дітей від першого шлюбу з Жюстін Вілсон. У Граймс це перша дитина. До слова, її бабуся по батькові є українкою. Клер Еліс Буше́, таке справжнє ім`я співачки, часто бувала у бабусі і чула українську мову.


Погода

У середу, 6 травня, майже по всій території України невеликий дощ. На півдні грози, місцями град та шквали. В Карпатах навіть мокрий сніг. Температура вдень від 13° до 20° тепла. У Чикаго протягом усього дня погода буде похмурою, але без опадів. Денна температура +13°...+15°С.


8 views0 comments

Comments


bottom of page