top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/05/2020



Політика

Світ працює над створенням вакцини проти COVID-19


Президент США Дональд Трамп оприлюднив нові прогнози кількості жертв пандемії COVID-19 у Сполучених Штатах - від 75 до 100 тис. людей, а також висловив впевненість в тому, що вакцину від смертоносного вірусу буде розроблено вже до кінця року. Тим часом Європейська комісія, а також уряди Британії, Німеччини, Канади, Норвегії, Італії, Франції, Саудівcької Аравії та Японії оголосили про наміри співпрацювати у створенні вакцини проти коронавірусу. Лідери зобов’язалися зібрати 8 мільярдів доларів на фінансування наукових досліджень та іншої роботи.


Економіка

Міжнародні подорожі з США можуть поновитись лише в 2021


Перспективи поновлення міжнародних подорожей до кінця 2020 року є непевними, через пандемію коронавірусу, заявив міністр фінансів США Стівен Мнучин. Він припустив, що поновлення відбудеться лише в 2021 році і порадив американцям цього року обмежитись подорожами всередині країни. Для бізнесменів обмежені подорожі будуть, - уточнив міністр в інтерв‘ю Fox Business News, і додав, що пріоритетом для уряду США є відкрити внутрішню економіку. Нагадаю: з кінця березня у США введено найвищий рівень попередження про небезпеку подорожей за кордон.

Соціум (соціальні новини)

Карантин в Україні продовжено, але з пом'якшеннями


Уряд України продовжив карантин до 22 травня. Але вже з 11-го планує зняти низку заборон. За тиждень відкриються парки, сквери та зони відпочинку, запрацюють перукарні, салони краси, літні тераси кафе та ресторанів, зможуть відкритись і промтоварні магазини, щоправда поки без фудкортів, кінотеатрів та зон розваг. Також дозволять працювати бібліотекам, музеям, сервісам побутової техніки, стоматологам, адвокатам та нотаріусам. Спортивні команди зможуть відновити тренування.


США, Ілліной, Чикаго

Засоби захисту і додаткові кілометри для прогулянок – як Нью-Йорк долає коронавірус


Вперше з березня Нью Йорк розпочинає тиждень із достатньої кількості засобів індивідуального захисту, про це на прес-конференції заявив мер міста Білл де Блазіо, передає Голос Америки. Останній вікенд показав, позитивну динаміку щодо зменшення хворих на коронавірус. Однак мер застеріг жителів мегаполісу від ефекту бумерангу, коли любов до прогулянок і недотримання соціальної дистанції можуть призвести до сплеску захворюваності. На вихідних поліцейські виписали понад 80 штрафів за недотримання правил карантину. У місті впроваджують програму «open streets» (відкриті вулиці). До пішохідних частин додадуть 100 миль – це 170 кілометрів, де нью-йоркці можуть гуляти дотримуючись дистанції та займатись спортом.

Діаспора

Дизайнерка з України увійшла до TOP-10 інтер'єр-дизайнерів Чикаго


Низка світових спеціалізованих видань внесли українку Надію Гордон до рейтингу топ-дизайнерів американського міста Чикаго, повідомляє Ua Post. Зокрема видання Decorilla включило Надію у 10-ку найкращих інтер`єр дизайнерів. “Увага до дрібниць, вдало підібрані колір та текстура гармонійно поєднуються в сучасному та перехідному стилях інтер’єрів Надії”, – йдеться у повідомленні. Надія Гордон емігрувала у США зі Львова у 2005 році. В 2013 році здобула диплом інтер’єр-дизайнера в Harrington College of Design. На її думку секрет успішного проекту полягає у розумінні та розкрити бачення свого клієнта та подальшій його реалізації в інтер’єрі.


Авто – мото/технології

Компания Apple представила новый MacBook Pro


Компанія Apple в понеділок представила оновлену версію ноутбука MacBook Pro з модифікованою клавіатурою, підвищеною продуктивністю і збільшеним об'ємом пам'яті. У новій лінійці компанія змінила механізм клавіатури після скарг користувачів на залипання клавіш при попаданні на них навіть невеликих кількостей пилу і сміття. Замовити модель можна за ціною 1299 доларів.


Мистецтво, культура і шоу-біз

У США вийшла книга української письменниці


У США вийшла книга Оксани Забужко Your Ad Could Go Here ("Тут могла бути ваша реклама"), про це українська письменниця повідомила у Facebook, і додала, що зараз мала б бути в Нью-Йорку на презентації. Тур по США був запланований аж до кінця травня, але не відбувся через епідемію. Книжка вийшла у видавництві Amazon Crossing. За словами Забужко, до неї увійшли тексти з україномовної збірки «Після третього дзвінка вхід до зали забороняється». Нагадаю, книга «Your Ad Could Go Here» увійшла до списку найочікуваніших літературних новинок 2020-го року за версією The New York Times.


Погода


У Чикаго Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Увесь день йтиме дощ, який має послабшати до вечора. Вдень на стовпчиках термометрів 8-9°С з позначкою «плюс».


Похолодання, град та рясні, втім, нетривалі зливи. В українському Гідрометцентрі попередили про примхи погоди у найближчі кілька днів. Негоду супроводжуватиме рвучкий вітер. У вівторок, 5 травня, в Україні вночі місцями невеликі дощі; вдень помірні короткочасні, грози. Температура вдень від 14 подекуди до 22° тепла.


За підтримки Selfreliance Federal Credit Union



30 views0 comments

Comments


bottom of page